Semnal de alarmă pentru Google: Samsung ar putea să îşi mute toate produsele pe Tizen OS pe viitor

2.483 ori
<b>Semnal de alarmă pentru Google: Samsung ar putea să îşi mute toate produsele pe Tizen OS pe viitor</b>Tizen OS este software-ul special dezvoltat de către Samsung ce a ajuns la bordul unor smartphone-uri, dar și pe ceasuri sau televizoare. Acest sistem de operare pare a avea un aport mai mare în cadrul companiei sud-coreene, OS ce ar putea înlocui la

După ce am aflat care sunt vânzările de modele Galaxy S7 (iar ele arata tare bine), avem şi o veste interesantă cu privire la planurile Samsung de viitor. S-ar părea că Samsung are de gând să îşi mute toate produsele pe Tizen OS pe viitor, măsură care ar lăsa Google fără cel mai mare partener al său din zona Android.

Aparent pentru Samsung nu mai e de ajuns să aibă propriul skin aplicat peste TouchWiz şi vrea libertate faţă de chingile companiei care i-a ajutat totuşi să crească. Îmi vine greu să cred că seria Galaxy S ar fi putut prolifera doar prin design şi hardware, cu vreun Bada sau varianta mai veche de Tizen ca OS. În fine, totul e la nivel declarativ şi s-ar părea că Samsung e mulţumită de evoluţia lui Tizen.

Până acum au fost vândute 64 de milioane de device-uri cu Tizen OS doar în India în primul trimestru al acestui an. Sincer să fiu numărul sună gigantic, semn că seria de telefoane Samsung Z e un hit. Pe lângă telefoane, există totuşi şi televizoare şi ceasuri cu aceeasi platformă la bord, iar Tizen a ajuns şi pe automobile, deci există mult mai multe produse din acest ecosistem.

Problema e că Tizen în sine nu stă prea bine, Alianţa sa oficială pierzând membri în ultimii ani şi ajungând de la 10 companii la doar 4. Intel şi Samsung sunt membri fondatori, iar având în vedere ce probleme are Intel la ora actuală în zona mobile, ar putea şi ei părăsi Alianţa. Pe de altă parte, Samsung ar putea coopta parteneri locali, eventual firme din India de exemplu.

Reţineţi că ideea de extindere a lui Tizen e mai mult decât un zvon, iar dorinţa de a mai scădea din dependenţa de Google şi a trece la Tizen exclusiv pe telefoane a fost confirmată de un oficial Samsung Electronics deja. Am mai spus-o de multe ori că e nevoie de un jucător nou şi solid pentru a ocupa locul 3 pe piaţa de OS-uri mobile.

Android o domină, iOS s-a cimentat pe locul 2, dar Windows 10 Mobile şi BlackBerry OS sau alte variante nu merită să fie pe podium. Poate Tizen? Samsung are deja şi servicii ca Samsung Pay integrate în Tizen OS şi cele mai populare aplicaţii din Play Store se găsesc şi în ecosistemul sud coreenilor. E totuşi nevoie de un aport uriaş al dezvoltatorilor şi de o popularizare a platformei în rândul publicului.

Tizen are şi o implicare în zona Internet of Things şi nu ar trebui să ne mirăm dacă pe viitor vom vedea chiar şi modele din gama Galaxy S sosind cu Tizen, ca alternativă la Android.

 

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×