Intel ar urma să părăsească piaţa purtabilelor, concediind majoritatea angajaţilor din domeniu

1.137 ori
<b>Intel ar urma să părăsească piaţa purtabilelor, concediind majoritatea angajaţilor din domeniu</b>Ultimele showuri tech au arătat clar că purtabilele nu mai sunt chiar la modă acum, brăţările de fitness şi smartwatch-urile devenind doar un alt gadget pe care îl acceptăm în viaţa de zi cu zi şi de la care nu aşteptam mari inovaţii. Intel avea planuri..

Ultimele showuri tech au arătat clar că purtabilele nu mai sunt chiar la modă acum, brăţările de fitness şi smartwatch-urile devenind doar un alt gadget pe care îl acceptăm în viaţa de zi cu zi şi de la care nu aşteptam mari inovaţii. Intel avea planuri mari în această zonă, dar pare gata să se retragă din ea, pregătind şi concedieri în acest segment.

E drept că Intel nu e celebră pentru vreun produs sau tehnologie de tip "wearable", producând mai degrabă soluţii pentru alţii. Zvonurile afirmă că se pregătesc concedieri şi o închidere a întregului segment New Devices. Atunci când pornea la drum cu acest proiect Intel cumpăra Basis, un producător de ceasuri de fitness, dar şi Recon, creator de heads-up display-uri pentru sport.

Asta se întâmpla în 2014 şi 2015, iar ulterior Intel înceta să mai vândă produsele Basis spre exemplu. Piaţa smartwatch nu o duce deloc bine, înregistrând în ultimele 3 luni un picaj cu 51.6% în livrări faţă de aceeaşi perioada din anul trecut. Lipsa de interes a consumatorilor şi inovaţia minoră din segment au dus la această scădere.

Google a amânat Android Wear 2.0 pentru începutul lui 2017, iar Apple Watch Series 2 a sosit mai târziu decât trebuia. Şi totuşi purtabile înseamnă şi alte tipuri de gadgeturi, precum headset-uri AR, VR sau cele în stil Google Glass. Cum rămâne cu aceste proiecte, pe care sunt sigur că Intel le-ar administra mai bine?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×