My 2 Cents: Sony e acum mai Apple decât Apple, dar și mai Închisă

1.541 ori
<b>My 2 Cents: Sony e acum mai Apple decât Apple, dar și mai Închisă</b>Am mai scris cu ceva vreme în urma despre decăderea celor de la Sony, încă de când s-au despărțit de Ericsson. Compania pare a se încăpățâna să mizeze pe PlayStation și atât, lăsând modelele Xperia să "curgă", cu același design și...

Am mai scris cu ceva vreme în urma despre decăderea celor de la Sony, încă de când s-au despărțit de Ericsson. Compania pare a se încăpățâna să mizeze pe PlayStation și atât, lăsând modelele Xperia să "curgă", cu același design și aceleași specificații ca și predecesorii lor. Xperia Z și Z1 au fost eșecuri, Z1 Compact și Z2 sunt telefoane reușite, dar designul lor e identic cu al primelor două modele. Mă aștept ca și Xperia Z3 și Z3 Compact să aducă fix aceeași experiență.

Dar în ansamblu îmi permit să spun că Sony dezamăgește, că Sony e mai Apple decât Apple și că Sony îmi cere bani pentru a le da bani. Am un PlayStation 4  și nu mă pot juca online în Destiny sau să descarc jocuri dacă nu am cont PS Plus. și evident în România nu se poate face un cont localizat, așa că mi-am făcut cont PSN de UK și am încercat să îmi asociez un cont PayPal sau card de credit. Degeaba! Mai nou trebuie să cumpărăm vouchere de la Altex sau Media Galaxy pentru a putea avea acces la aceste servicii... Trebuie să dăm bani pe abonament pentru a putea apoi cumpăra jocuri... Doar Sony sau Apple puteau inventa ceva atât de diabolic. Sunt jocuri întregi că nu merg deloc fără PS Plus, precum Plants vs Zombies: Garden Warfare.

Dacă tot mergem pe abonamente, de ce nu se procedează precum la cele de muzică, să primim și câteva jocuri la pachet? știu că primesc 2 jocuri pe lună, dar ele sunt de obicei titluri slabe, în genul unui pinball sau tetris, evident exagerand puțin. Ca să nu va mai spun cât de imposibilă spre infernală e copierea de conținuturi între PS Vita și PC, sau conectarea unui device la PS4. Totul e închis, sigilat și blocat, de teamă pirateriei... Iar Sony și-a pariat viitorul pe PlayStation și această strategie. Le mai dau 2 ani până la statut de BlackBerry... Deja secțiunea Mobile scârțâie rău de tot, cu 15% din forța de muncă concediata recent.

Mai înseamnă Sony excelență în vreun domeniu pentru voi?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×