My 2 cents: tu cât ai vrea să fii plătit să te laşi spionat?

Autor:  | Publicat în:  Opinii  Facebook 1.149 ori
<b>My 2 cents: tu cât ai vrea să fii plătit să te laşi spionat?</b>Inspirat de această ştire şi de o idee mai veche de-a mea, am o întrebare pentru voi: cât costă intimitatea voastră? Cu cât v-aţi lăsa plătiţi pentru a vă da datele personale sau a vă lăsa spionaţi de o aplicaţie dedicată? Aţi accepta reduceri la magazine

Inspirat de această ştire şi de o idee mai veche de-a mea, am o întrebare pentru voi: cât costă intimitatea voastră? Cu cât v-aţi lăsa plătiţi pentru a vă da datele personale sau a vă lăsa spionaţi de o aplicaţie dedicată? Aţi accepta reduceri la magazine sau restaurante în schimbul datelor personale? Asta se practică deja şi am văzut treaba în acţiune în Franţa, la un hotel, unde aveai câţiva euro sau zeci de euro reducere la cazare dacă îţi completai toate datele personale. La fel şi la un magazin de haine din UK.

Presimt un viitor că în filmul Netflix "Maniac" unde vom fi plătiţi pentru a vedea ore întregi de reclame şi a ne da datele. O sumă rezonabilă pentru mine şi pentru piaţa din România mi se pare de 100 de euro pe lună pentru toate datele personale. Dar dilema morală persistă...  Care e suma ta?


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×