Motorola One Zoom review detaliat în limba română (Introducere, Design, Display)

1.385 ori
<b>Motorola One Zoom review detaliat în limba română</b>Motorola One a pornit la drum ca un telefon entry level experimental, care a evoluat într-o serie neaşteptat de bine primită de fanii Moto. Aşa bine primită, că a făcut Moto să îşi lase deoparte aspiraţiile seriei flagship modulare Moto Z şi să se axeze..

Introducere

Motorola One a pornit la drum ca un telefon entry level experimental, care a evoluat într-o serie neaşteptat de bine primită de fanii Moto. Aşa bine primită, că a făcut Moto să îşi lase deoparte aspiraţiile seriei flagship modulare Moto Z şi să se axeze pe ce merge bine: câte un Moto One cu câte o cameră inedită. Am avut un Motorola One Vision cu camera de 48 de megapixeli (plus cameră selfie decupată în ecran), un Motorola One Action cu camera ultra wide pentru filmare, un Motorola One Macroaxat pe captura Macro şi acest Motorola One Zoom, cu un zoom peste medie, ce implică o cameră cu zoom optic 3X. Nici iPhone 11 Pro sau Note 10+ nu au aşa ceva. 

Motorola One Zoom review detaliat în limba română

Inaugurează şi un design curajos, cu modul dreptunghiular de cameră, cumva mai bine primit decât cel pătrat de la Apple iPhone 11 Pro şi Pixel 4. Smartphone-ul este arătos, are dotări midrange, asta până ajungi la cameră, unde poate emite chiar pretenţii de flagship la unele capitole. Costă 1.999 lei, dar ştim cum procedează Motorola şi în 2-3 luni va fi 1600 lei sau mai puţin.

Este şi un telefon care a primit un debut inedit în România, printr-un eveniment organizat la Muzeul Antipa, unde am pus serios la treabă zoom-ul, modul Night, captura ultra wide şi alte funcţii de gen. Hai să vedem dacă e doar zoom-ul de el, sau mai are şi altceva special.

Design Motorola One Zoom

Sticlă frosted + logo luminos + modul camera original

Designul este, a fost şi va fi mereu subiectiv. Ne putem orienta doar după 2 factori dacă nu vrem să supărăm pe nimeni:

 1. am atâta experienţă în domeniu încât "miros" ce merge şi ce nu
 2. suma persoanelor cu care am vorbit/interacţionat online şi care au apreciat un design arata ce merge şi ce nu

Video-review Motorola One Zoom, secțiunea design

Am stat cu ochii fixaţi pe discuţiile despre iPhone 11 Pro de pe comunitatea de mii de oameni Mobilissimo.ro de pe Facebook şi e clar că acea cameră pătrată nu prea place nimănui. Pixel 4 parcă e mai bine acceptat la acest capitol, dar acolo telefonul e buba. Motorola One Zoom pare să fi fost mai bine primit cu inedita şi curajoasa cameră dreptunghiulară din spate. O fi şi din cauză că a plusat cu... „luminiţe”. Adică acel logo Motorola care se iluminează la notificări. Ajută mult și simetria celor 4 camere. Omul e predispus sa aprecieze simetria, de aia ne plac oamenii cu chip simetric spre exemplu. 

Avem de-a face cu un telefon din sticlă şi metal, cu o sticlă în spate care imită incredibil de bine metalul. Telefonul măsoară 8.8 mm în talie şi cântăreşte 190 de grame, nefiind chiar mare pentru diagonală de 6.39 inch. Spatele este acoperit cu sticlă mată, iar corpul include şi o ramă metalică. Camera selfie are un decupaj discret, iar telefonul stă OK la ergonomie, doar că e un pic cam alunecos, dar noroc că are o husă aderentă la pachet.

Apreciez şi textura butonului Power, care îl face mai uşor de găsit dacă nu i-ai învăţat poziţia. Acesta este un telefon bine construit, cu look premium şi comod la utilizarea de zi cu zi. N-ai zice că e un telefon midrange şi cred că va fi imitat şi de alte telefoane cu camera dreptunghiulară pe viitor.

Display Motorola One Zoom

Luminos, contrast bun, dar oare protejat de zgârieturi?

Motorola One Zoom nu plusează doar la camere pentru a ajunge în zona high midrange, ci şi la ecran. Vine cu un display Super AMOLED, cu diagonală de 6.39 inch şi rezoluţie de 2340 x 1080 pixeli. Are muchii destul de înguste, breton picătură și protecție Panda King, cu toate că suntem învăţaţi cu Gorilla Glass sau Dragontrail.

Video-review Motorola One Zoom, secțiunea display

Panoul de ecran este luminos, are unghiuri largi de vizualizare şi un contrast mulţumitor, chiar şi la exterior. Nu are probleme de lizibilitate nici la soare. Culorile sunt vii şi aprinse, iar negrul adânc. La testul de luminozitate am ajuns la 546 LUX, depăşind Google Pixel 3 XL, Samsung Galaxy A80 şi Galaxy S10+. E sub Moto G6 Plus totuşi şi OnePlus 6T sau Xiaomi Mi 9T. Pixelii au aranjament Pentile Matrix.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 42.Motorola One Zoom546 (LUX)
 • 43.Apple iPhone XR542 (LUX)
 • 44.Apple iPhone 11542 (LUX)
 • 45.Huawei Mate 9541 (LUX)
 • 46.Sony Xperia XA2 Ultra541 (LUX)
 • 47.Huawei P10539 (LUX)
 • 48.Sony Xperia Z5537 (LUX)
 • 49.Google Pixel 3 XL537 (LUX)
 • 50.Nokia 8536 (LUX)

Setările oferă reglaje de luminozitate, inclusiv adaptiva, plus opţiuni pentru fonturi şi mărime afişaj. Avem şi moduri de culoare, că Natural, Boosted sau Saturated. Acestea două din urmă umblă în special la nuanţele de roşu şi albastru, care devin mult mai vii şi pregnante. Intensitatea poate deranja totuşi pe cei care îşi doresc o calibrare sRGB a culorilor. Un ecran peste medie de bun aş zice.

 • 12
Motorola One Zoom
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×