Review Nokia Lumia 900 - aceeași tehnologie, același OS Într-un ambalaj mai mare, poate prea mare! (Video)

10.240 ori
<b>Review Nokia Lumia 900 - aceeași tehnologie, același OS Într-un ambalaj mai mare, poate prea mare! (Video)</b>Nokia a avut parte de multe aprecieri pentru designul lui N9, inclusiv din partea subsemnatului și a folosit rețeta câștigătoare atât în cazul lui Nokia Lumia 800, cât și a lui Lumia 900, care a ajuns acum la Mobilissimo.ro pentru teste. L-ați...

Nokia a avut parte de multe aprecieri pentru designul lui N9, inclusiv din partea subsemnatului și a folosit rețeta câștigătoare atât în cazul lui Nokia Lumia 800, cât și a lui Lumia 900, care a ajuns acum la Mobilissimo.ro pentru teste. L-ați văzut deja într-un hands-on Mobilissimo.ro de la MWC 2012 și într-o altă experiență similară la un eveniment recent Nokia, iar acum a venit momentul verdictului.

Telefonul ne-a fost oferit în teste de către Quickmobile.ro, care vinde acest terminal la prețul de 2.499 lei, în varianta de culoare neagră, albă sau albastră. Smartphone-ul a fost anunțat oficial în luna februarie, lansat în Europa în mai și se număra printre modelele care vor primi actualizarea Windows Phone 7.8, drept consolare pentru lipsa de suport pentru Windows Phone 8. în fine, avem aici o rudă mai mare a lui Lumia 800, care are 90% dintre dotările sale, în afară de ecran, care e acum mai mare. Problema e ca și telefonul e foarte mare, iar suprapus unui Galaxy S III veți vedea că e cu adevărat un terminal de categorie grea și e mai mare decât S3-ul!?

Nokia Lumia 900 versus Samsung Galaxy S III

Lumia 900 & Galaxy S III

Lumia 900 este un telefon gros și masiv, măsurând 11.5 mm, adică aproape dublu față de cel mai subțire telefon din lume (Oppo) și cântărind 160 de grame, aproape cât un Xperia Play, care are totuși și mecanism glisant cu taste de gaming pentru a justifica greutatea. Terminalul ne-a fost oferit în varianta albă și vine cu o carcasă din policarbonat cu aspect elegant și destul de rezistență la șocurile comune. Pe partea dreaptă avem absolut toate butoanele fizice: On/OFF, volum și butonul pentru cameră, în vreme ce în partea superioară se afla jackul audio și slotul microSIM, care se deschide cu ajutorul unui ac special inclus în pachet, după cum ați văzut în unboxing.

Porturi Nokia Lumia 900

Butoane fizice Nokia Lumia 900

Nokia Lumia 900 - partea spate

în partea inferioară a noului Lumia se afla difuzorul, cu un volum destul de bun, bas bun și claritate OK pentru standardele moderne. în partea frontală avem ecranul de 4.3 inch, camera frontală VGA și butoanele Windows Phone: Home, Back și Search. Ecranul este un ClearBlack AMOLED de 4.3 inch, cu rezoluție de 480 x 800 pixeli, care oferă culori săturate, luminozitate foarte bună, chiar și în bătaia unui soare vară, așa cum am avut parte în ultimele săptămâni. Sincer să fiu, la capitolul luminozitate și funcționarea sub soare, Lumia 900 este peste Samsung Galaxy S III, de exemplu. Dar la restul... nu prea.

Nokia Lumia 900

Ecranul este protejat de tehnologia Gorilla Glass, iar telefonul dispune de un procesor Qualcomm Snapdragon single core de 1.4 GHz (Scorpion), GPU Adreno 205, 16 GB memorie internă, 512 MB RAM și conectivitate HSDPA de 42 Mbps. El nu are slot microSD, dar vine cu WiFi, Bluetooth 2.1, port microUSB 2.0, accelerometru, giroscop și senzor de proximitate, deci identic cu Nokia Lumia 800, doar că mai mare. Avem pe acest model și busola, radio FM stereo, GPS, Glonass și o baterie Li-Ion de 1830 mAh, care rezistă la 7 ore de convorbiri 2 GB și cam o zi, o zi și jumătate de funcționare în regim moderat - intensiv de utilizare.

Difuzor Nokia Lumia 900

Telefonul rulează Windows Phone 7.5 Mango, pe care vi l-am prezentat deja în detalii pe terminale precum Nokia Lumia 710, 800, HTC Titan și alte câteva. Trecând la zona multimedia, playerul Zune a fost unul familiar, cu care ne-am înțeles foarte bine, atât la playback-ul video, cât și audio. Despre difuzorul de jos am vorbit deja, el având o claritate și volum satisfăcătoare. Filmele se văd excelent, evident cu obișnuita problema că Zune va sta ceva vreme să le recodeze în formatul ideal pentru playerul Zune.

Camera lui Nokia Lumia 900

Nokia Lumia 900 - Camera

Cât despre cameră, senzorul de 8 megapixeli cu tehnologie Carl Zeiss a scos niște poze bune într-o zi însorită, dar nu prea a strălucit la fotografiile efectuate înăuntru. în mod bizar, blițul parcă nici nu se simte în condiții de luminozitate scăzută. Camera de 8MP vine cu autofocus, bliț dual LED, geotagging și face fotografii precum cea de mai jos.

Mostre foto Nokia Lumia 900

La capitolul captura video, avem un maxim de 720p la 30 fps, cu stabilizator de imagine. Aici am fost mulțumit, iar dovadă e mostra de mai jos. Secretul telefoanelor Lumia, care scot capturi atât de bune este bitrate-ul ridicat, să țineți minte asta! în plus avem și avantajul unui buton pentru cameră, care ținut apăsat scoate telefonul din standby și îl duce direct în interfața camerei, care oferă obișnuitele efecte, opțiuni și posibilitatea de upload a fotografiilor în SkyDrive.

Am testat pentru voi și Nokia Maps și Drive, pe care le știți deja, primul cu o gamă actualizată de repere locale pentru zona Bucureștiului pe care am verificat-o și al doilea cu navigare turn by turn cu ghidare vocală în limba romană. Nokia Drive va fi integrat pe viitor în Windows Phone 8, indiferent de marcă telefonului folosit. Am vizitat și zona de Office, în care puteți crea ușor un tabel Excel, o prezentare o invitație în Word sau alte documente, folosind și template-urile variate incluse.

Nokia Drive

Ați văzut și tastatura virtuală destul de comodă și Internet Explorer în varianta mobila cu bară de căutare în partea inferioară, trăsătura specifică pentru platformă Windows Phone, de la Mango încoace. People Hub a rămas la fel de util, astfel că puteți vedea ce fac persoanele apropiate înainte de a le suna și asta pentru că v-ați conectat contul de Facebook și Twitter la zona de contacte de pe telefon. și dacă tot am zis "telefon", convorbirile se aud excelent, datorită tehnologiei de anulare a zgomotului de fond.

Recenzie Nokia Lumia 900

și a venit și momentul verdictului.

Iată ce plusuri i-am găsit acestui Lumia cu ecran mare:

 • camera de calitate, mai ales la bitrate-ul capturii video
 • telefonul este arătos, formatul lui N9 încă face furori
 • sistemul de operare este intuitiv, curat, fără lag
 • calitate audio și video deosebită
 • display luminos

Că minusuri avem următoarele:

 • Lumia 900 oferă funcții pe care le găsim și pe terminale ce au jumătate din preț
 • mărimea sa poate fi deranjanta, mai ales în comparație cu telefoane cu ecran de 4.6 inch
 • nu va primi Windows Phone 8
 • nu are slot microSD
 • a ajuns foarte greu în România față de SUA, putem spune că prea târziu chiar
 • arată la fel ca Nokia Lumia 800 și N9

La design telefonul primește o notă de 7, la hardware 7.5 și 8 pentru interfața și OS, pentru un total de 7.5 din 10, iar de îndată ce prețul va scădea măcar cu 30%, acest telefon va începe să fie o alternativă bună. Deocamdată el nu merită să cheltuiți pe el echivalentul lui HTC One X sau Samsung Galaxy S III... Vă invităm pe forumul Mobilissimo.ro și pe canalul YouTube pentru a comenta pe seama acestui Lumia high end, probabil ultimul de acest gen până la sosirea telefoanelor Nokia cu WP8.

îl puteți cumpăra de la Quicmobile.ro la prețul de 2.499 lei.

Review Nokia Lumia 900:

Nokia Lumia 900
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×