Google aduce controlul prin gesturi pe smartwatch şi nu numai, prin Project Soli (Video)

1.020 ori
<b>Google aduce controlul prin gesturi pe smartwatch şi nu numai, prin Project Soli (Video)</b>Deși keynote-ul Google I/O 2016 a însumat doar 2 ore de lansări și prezentări, ediția din acest an a continuat mai apoi și cu alte sesiuni speciale destinate dezvoltatorilor. Am descoperit astfel noi informații despre Google Soli, o modalitate ceva mai

Să nu credeţi că odată terminat keynote-ul inaugural Google I/O 2016, s-a terminat şi cu prezentările! Din contră, lansări şi prezentări au mai fost, precum cea a lui Project Soli, rezumată mai jos într-un clip video.

Project Soli are rolul de a schimba modul în care interacţionăm cu gadgeturile noastre şi era lansat anul trecut, ca o încercare de a aduce gesturile ca modalitate de control pentru purtabile. Azi vedem sistemul implementat pe un smartwatch LG Urbane, iar ceasul a fost personalizat astfel încât să poată fi controlat prin gesturi în aer, realizate deasupra sa.

Pe măsură ce mâna se apropia de ceas şi mai multe opţiuni apăreau, iar o rotire de încheietură e percepută cam ca un swipe şi o schimbare de meniu. Viitorul lui Soli implică folosirea mâinilor utilizatorului ca un controller. Google doreşte să creeze un nou limbaj al gesturilor, adaptat fiecărui device din casă. După lansarea unui developer kit Project Soli în faza alpha anul trecut Google a ales 60 de dezvoltatori dintre cei 180 de înscrişi pentru a le adopta diferite implementări ale sistemului.

Au existat aplicaţii de control în automobil, cu doar câteva degete ridicate de pe volan, dar în fazele avansate ale proiectului a fost nevoie ca avocaţii să sfătuiască Google să pună avertizări de consum ridicat pe produse. Problema cu dev kiturile Soli e că ele folosesc foarte multă energie, iar fix la asta a lucrat Google în ultimul an.

Până acum a fost redus consumul de 22 de ori, folosind tehnologia celor de la Infineon şi ajungând de la 1.2 Watts la 0.054 watts. Rezultatul e integrarea unui chip Infineon pe LG Urbane şi un control de mare fineţe bazat pe gesturi, detectând chiar şi frecarea degetelor unul de altul.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×