Câștigătorii maratonului HackTM 2016 vor fi desemnați astăzi; iată ce proiecte sunt înscrise în concurs

Autor:  | Publicat în:  Evenimente 1.015 ori
<b>Câștigătorii maratonului HackTM 2016 vor fi desemnați astăzi; iată ce proiecte sunt înscrise în concurs</b>Ediția HackTM din 2016 este pe cale să ia sfârșit astăzi la ora 16:00, moment în care juriul va desemna câștigătorii titlului HackTM Winner 2016. Până în acest moment, mai bine de 400 programatori și designeri web au dezvoltat numeroase aplicații și

Zilele trecute vă anunțam prin intermediul unui articol și despre ediția din acest an a maratonului de programare HackTM, eveniment ce este în plină desfășurare chiar acum în Timișoara. Anul acesta, mai bine de 400 programatori și designeri web își pun cunoștiințele și imaginația la contribuție, pentru a crea aplicații menite să impresioneze publicul.

În cursul zilei de astăzi vor fi aleși și câștigătorii, dar până atunci aruncăm o privire asupra proiectelor înscrise în concurs. Aflați că prezentarea proiectelor de către concurenți urmează a începe la ora 16:00, urmând ca peste două ore să fie anunțați și câștigătorii HackTM 2016. Participanții au venit cu aplicații din 8 domenii diferite în acest an, după cum urmează: Smart City, Educație, Dezvoltare jocuri, Roboți, Internet of Things, eHealth, FinTechn, respectiv Open (categorie specială). 

Revenind la proiecte, se pare că ediția din 2016 a maratonului HackTM ne-a adus titluri foarte interesante. Regăsim printre acestea câteva produse inedite, cum este cazul unui mouse ce nu are nevoie de atingere pentru a funcționa, sau de markerul care scrie singur. Există și un tricou special care monitorizează poziția coloanei, un soft ce ne ajută la plata produselor în magazin cu telefonul, dar și o cască inteligentă pentru motocicliști.

Totodată, există o aplicație care permite nevăzătorilor să afle când vine tramvaiul. Rămâne de văzut care va fi proiectul cel mai impresionant și cu cea mai mare aplicabilitate, acesta urmând a primi titlul HackTM Winner 2016. 


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×