Google pune ochii pe FitBit! Negociază pentru achiziția producătorului de purtabile

731 ori
<b>Google pune ochii pe FitBit! Negociază pentru achiziția producătorului de purtabile</b>Un segment în care Google încă nu a reușit să se afirme pe piață este clar cel al purtabilelor, acolo unde până în momentul de față nu a lansat un produs propriu, optând mai degrabă pentru parteneriate. Lucrurile s-ar putea schimba

Un segment în care Google încă nu a reușit să se afirme pe piață este clar cel al purtabilelor, acolo unde până în momentul de față nu a lansat un produs propriu, optând mai degrabă pentru parteneriate. Lucrurile s-ar putea schimba curând dacă planurile companiei mamă Alphabet Inc. de achiziție a producătorului de purtabile Fitbit se înfăptuiesc.

Detalii despre negocierile dintre cele două părți ne sunt dezvăluite astăzi de către cei de la Reuters, susținând că întreaga afacere este confidențială. Deși nu au apărut informații despre suma oferită de Google celor de la Fitbit pentru achiziția activelor, la auzul acestor vești acțiunile Fitbit au crescut cu 27%, fapt ce a contribuit la atingerea unei capitalizări de piață de 1.4 miliarde de dolari.

Aceste informații vin la o lună distanță de la un zvon ce confirma planurile Fitbit pentru o eventuală vânzare, asta în condițiile în care competiția din segmentul purtabile devine din ce în ce mai acerbă, cu rivali precum Xiaomi care domină vânzările grație prețurilor foarte mici.

Prin această achiziție Google și-ar întări divizia de purtabile și ar putea livra soluții proprii către consumatori. Nu uităm nici de faptul că în ianuarie anul curent, marele G a cumpărat o parte din Fossil pentru suma de 40 milioane de dolari, fiind vorba despre tehnologii și licențe. Dacă negocierile ajung la un punct comun ar trebui ca până săptămâna viitoare să avem o confirmare a vânzării.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×