IFA 2016: Samsung lansează noul smartwatch Gear S3 în 2 versiuni: Frontier şi Classic; Iată primele impresii Mobilissimo.ro!

1.947 ori
<b>IFA 2016: Samsung lansează noul smartwatch Gear S3 în 2 versiuni: Frontier şi Classic; Iată primele impresii Mobilissimo.ro!</b>Într-o explozie de entuziasm şi cu un număr uriaş de artişti pe metru pătrat, Samsung a prezentat noul său smartwatch, Gear S3 la Berlin. În cadrul IFA 2016, Samsung a inaugurat noul terminal într-o sală artistică numită Tempodrom, unde s-a aflat..

Într-o explozie de entuziasm şi cu un număr uriaş de artişti pe metru pătrat, Samsung a prezentat noul său smartwatch, Gear S3 la Berlin. În cadrul IFA 2016, Samsung a inaugurat noul terminal într-o sală artistică numită Tempodrom, unde s-a aflat delegatul nostru, Gabriel Bobon, pentru a ne furniza informaţii şi fotografii la cald. Noi am urmărit live stream-ul Samsung, care de această dată a funcţionat fără cusur şi suntem gata să detaliem acest device.

Ce trebuie să aflaţi din start e că schimbările aduse de Gear S3 faţă de S2 sunt chiar mari şi mai ales la nivel de ecran. Gear S2 afişa doar 8 culori în mod Always On, iar S3 16 milioane. Ceasul e rezistent la apă şi praf în regim IP68, dar conform reprezentanţilor Samsung ar face faţă şi contactelor dure, apelor foarte reci, sărate şi mediilor dure prin care se mişca aventurierii.

s333 classiic.jpg

Apropo de aventurieri, ceasul e disponibil în 2 versiuni: cea Frontier şi cea Classic. Primul este un model ceva mai rugged şi are un design compact, iar Gear S3 Classic are un design elegant, similar cu un CEAS tipic şi... elveţian de ce nu? El este menit că produs de lux de altfel. Am avut ca amfitrion pe scenă pe Ariel Adams, de la aBlogtoWatch, care scrie despre ceasuri de 10 ani şi care e pasionat de domeniu.

Tot pe scenă s-au aflat şi artişti, chiar sculptori, pictori şi designeri, care şi-au împrumutat viziunea pentru Gear S3. Ce mi se pare mie deosebit e că acest device e compatibil cu brăţările de ceas de 22 mm, adică acelea clasice pe care le găsiţi la orice magazin, deci e foarte uşor de personalizat. Yvan Arpa, designer elveţian de casuri de lux afirma că a dorit să creeze un ce integrează tradiţie şi tehnologie.

Samsung Gear S3

Ecranul e inspirat de "piesele iconice ale marilor branduri de lux". Terminalul inaugurează şi Corning Gorilla Glass SR+, care oferă extra rezistenţă pentru ecran şi are şi un cadran rotativ, cu extra funcţii. Putem acum răspunde la un apel sau amâna alarma de dimineaţă cu ajutorul său. O funcţie utilă mi se pare cea de scris pe ecran, iar mesajul devine automat text.

Avem parte şi de o funcţie SOS, de modele WiFi şi LTE, GPS încorporat şi putem realiza şi plăti cu ceasul via Samsung Pay şi NFC. Primim şi suport Bluetooth, iar ecranul este un Super AMOLED de 1.3 inch, cu rezoluţie de 360 x 360 pixeli. La interior se afla un procesor dual core de 1 GHz, 4 GB stocare şi 768 MB RAM, iar ca OS avem Tizen 2.3.3, în varianta Wearable.

IFA 2016: Samsung lansează noul smartwatch Gear S3 în 2 versiuni: Frontier şi Classic; Iată primele impresii Mobilissimo.ro!

Ceasul suporta încărcare wireless şi are o baterie de 380 mah, care ţine 3-4 zile cu o singură încărcare. Există şi barometru, vitezometru şi altimetru, toate funcţii foarte utile pentru schiori spre exemplu. Revenind la diferenţa dintre Gear S3 Classic şi Frontier, în primul rând modelul sportiv Galaxy S3 Frontier vine cu curele din cauciuc, iar Classic cu curele elegante din piele italiană.

Gear S3 Classic va sosi pentru început în varianta WiFi la preţ de 300 de dolari începând cu luna octombrie, dar restul preţurilor nu le avem încă. Personal mi se pare că aceste ceasuri nu au sacrificat absolut nici o funcţie ce putea fi integrată aici. Samsung a inclus absolut toate dotările posibile şi a împăcat atât pasionaţii de viaţa sportivă, cât şi "şoarecii de birou".

gear s3 4.jpg

Ecranul Always On este o idee bună, faptul că putem pune orice curea iar o idee bună şi materialele folosit plus rezistenta la cam orice... va vinde multe modele tinerilor pasionaţi de drumeţii. Şi da, Samsung a avut dreptate: acesta e probabil smartwatch-ul care seamănă cel mai mult la ora actuală cu un CEAS, un ceas clasic, cel elveţian pe care îl vrem cu toţii când suntem pe cale să ne cumpărăm un ceas elegant.

În ciuda cantităţii gigantice de watch faces, cumva Tizen nu m-a convins încă în acest format. Rămâne să testăm produsul pentru a ne convinge.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×