Livrările de ceasuri inteligente au crescut cu 44% faţă de anul trecut, în T2 2019; Apple are partea leului

649 ori
<b>Livrările de ceasuri inteligente au crescut cu 44% faţă de anul trecut, în T2 2019; Apple are partea leului</b>După ce la un moment dat conceptul de ceas inteligent părea să fie un eşec, iată că segmentul tot creşte de mai bine de un an sau doi. Cel mai nou raport Strategy Analytics dezvăluie de altfel că livrările de ceasuri inteligente au

După ce la un moment dat conceptul de ceas inteligent părea să fie un eşec, iată că segmentul tot creşte de mai bine de un an sau doi. Cel mai nou raport Strategy Analytics dezvăluie de altfel că livrările de ceasuri inteligente au crescut cu 44% în trimestrul 2 din 2019, faţă de aceeaşi perioadă din 2018. Analizăm rezultatele studiului mai jos.

Apple şi-a extins ecartul faţă de rivali şi a livrat 5.7 milioane de ceasuri în intervalul aprilie - iunie, faţă de cele 3.8 milioane din T2 2018. Asta îi asigură o cotă de piaţă de 46.4%. Pe locul 2 se află Samsung, cu un salt de la 0.9 milioane de unităţi la 2 milioane, mulţumită unor modele ca Galaxy Active sau Galaxy Fit.

Strategy Analytics

Pe locul 3 se găsește Fitbit, care în T2 2018 era de fapt pe locul 2, în fața Samsung, dar acum pică pe 3, cu doar 1.2 milioane de unităţi. Ceilalţi producători de ceasuri au vândut împreună 3.4 milioane de unităţi şi au o cotă de 27.9%. Aici sunt incluse şi nume uriaşe din rândul producătorilor elveţieni, dar şi Garmin, Huawei, LG sau Xiaomi.

Apple continuă să ofere cel mai complet ceas al momentului, iar zona Wear OS s-a cramponat prea mult timp de un CPU care nu mai venea (noul Snapdragon Wear), dar şi de un OS care nu îşi găsea direcţia. Samsung a mers pe ruta Tizen OS, care deşi e utilizabil şi minimalist, e clar sub experiența watchOS, inclusiv ca ecosistem.

Ceva îmi spune că în anul următor vom vedea şi Xiaomi în aceste topuri, pentru că tot lansează purtabile, care se vând bine.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×