Livrările de smartphone-uri din primul trimestru al anului au scăzut cu 2.7%, Apple înregistrând cea mai mare depreciere la capitolul vânzări

816 ori
<b>Livrările de smartphone-uri din primul trimestru al anului au scăzut cu 2.7%, Apple înregistrând cea mai mare depreciere la capitolul vânzări</b>Potrivit unui studiu proaspăt publicat de către Gartner aflăm că piața smartphone a înregistrat un picaj destul de mare în primul trimestru al acestui an, perioadă în care livrările de terminale mobile inteligente au scăzut cu

Potrivit unui studiu proaspăt publicat de către Gartneraflăm că piața smartphone a înregistrat un picaj destul de mare în primul trimestru al acestui an, perioadă în care livrările de terminale mobile inteligente au scăzut cu 2.7% la nivel global comparativ cu situația din 2018. 

Studiu Gartner

Din câte putem vedea pe seama graficului de mai sus, în acest prim trimestru al anului 2019 au fost livrate 373 milioane de smartphone-uri la nivel global, cu 10 milioane mai puține unități față de aceeași perioadă din 2018. Din top 3 producători, Apple înregistrează cea mai mare depreciere la nivel de vânzări, cu 10 milioane unități mai puține de către trimestrul 1 al anului trecut.

Samsung conduce detașat acest clasament cu 71 milioane de smartphone-uri livrate în Q1, cu toate că și la sud-coreeni se remarcă o scădere la capitolul vânzări. Huawei a fost compania care în primul trimestru al anului a stat excelent din punct de vedere al vânzăilor de smartphone-uri, cu 18 milioane mai multe device-uri vândute decât în aceeași perioadă din 2018.

Cu toate acestea, situația în care se află Huawei va contribui la o scădere serioasă a vânzărilor în perioada următoare. Compania chineză nu va mai putea utiliza Android-ul Google și serviciile G, astfel că publicul își va îndrepta atenția către alte soluții. Și suportul software se va opri în 3 luni, iar până la apariția unei alternative la Android, vânzările vor continua să scadă.

Apropo de Huawei, aflăm că în Spania vânzările de telefoane Huawei au scăzut cu 30% după interdicția dată de SUA.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×