Piața de purtabile înregistrează o creștere spectaculoasă în primul trimestru din 2019; Apple rămâne lider

696 ori
<b>Piața de purtabile înregistrează o creștere spectaculoasă în primul trimestru din 2019; Apple rămâne lider </b>Dacă în primul trimestru din 2019 piața smartphone-urilor a cunoscut o depreciere destul de serioasă la capitolul livrări, iată că în zona de purtabile lucrurile stau mult mai bine după cum descoperim astăzi

Dacă în primul trimestru din 2019 piața smartphone-urilor a cunoscut o depreciere destul de serioasă la capitolul livrări, iată că în zona de purtabile lucrurile stau mult mai bine după cum descoperim astăzi. Un raport proaspăt emis de către IDC scoate la iveală că în primul trimestru al anului au fost vândute 49.6 milioane purtabile la nivel global, cu 17.7 milioane mai multe unități decât în aceeași perioadă din 2018.

IDC

(Top vânzări purtabile)

Așa cum indică și tabelul de mai sus, Apple rămâne lider pe această piață în trimestrul 1 din 2019 - perioadă de 3 luni în care a livrat 12.8 milioane de purtabile la nivel global, o creștere a vânzărilor cu 49.5% față de Q1 2018. Xiaomi ajunge pe poziția secundă cu 6.6 milioane de purtabile livrate, iar podiumul este închis de către Huawei care a vândut 5 milioane purtabile și care a înregistrat o creștere de 282.2% a livrărilor de la an la an.

Vanzari purtabile

(Top vânzări ceasuri smart și brățări fitness)

Nici Samsung nu stă deloc rău cu 4.3 milioane de purtabile vândute în acest prim trimestru ținând cont că în urmă cu fix un an datele IDC indicau doar 1.7 milioane de purtabile livrate de către sud-coreeni. Un detaliu important de menționat în cazul de față este că domeniul de purtabile include atât smartwatch-uri, brățări fitness, dar și căști.

Un clasament separat al vânzărilor de purtabile ce se pun la încheietura mâinii (ceasuri inteligente și brățări fitness) aveți de asemenea mai sus. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×