Samsung brevetează un smartwatch modular ce poate primi senzori biometrici sub formă de accesorii atașabile

672 ori
<b>Samsung brevetează un smartwatch modular ce poate primi senzori biometrici sub formă de accesorii atașabile</b>Aflăm la început de săptămână o veste tare interesantă, aceea că Samsung a primit în urmă cu două săptămâni brevetul pentru un smartwatch ceva mai special, unul modular care poate primi accesorii diverse echipate cu senzori biometrici

Înainte ca Apple să își lanseze noul ceas inteligent Watch 4 care ne-a atras atenția prin prisma senzorului EKG adus la bord, se pare că Samsung tocmai ce primea brevetul pentru un ceas cu abordare similară. Deși sud-coreenii nu au reușit să fie primii de pe piață care să aducă o asemenea tehnologie în zona ceasurilor smart, compania va încerca să îi ajungă din urmă pe americani cu un produs foarte interesant.

Samsung Brevet

Descoperim pe seama brevetelor că inginerii Samsung și-au imaginat un soi de ceas modular, unul care poate primi senzori biometrici extra sub formă de accesorii atașabile. Aflăm și faptul că și cureaua unui astfel de dispozitiv va putea fi configurată pentru a acomoda un device detașabil care să includă diverși senzori biometrici. 

Brevet Samsung

De asemenea, în imaginea de mai sus ni se prezintă una dintre modalitățile prin care un asemenea accesoriu modular va putea fi atașat la ceas. Observăm ceva similar cu o cartelă nano-SIM care se va introduce într-un slot dedicat în zona din spate a smartwatch-ului. Aflăm și faptul că un asemenea accesoriu va putea măsura temperatura corpului, nivelul de grăsime din corp sau nivelul de zahăr din sânge. 

Aparent, avantajul unui asemenea accesoriu modular este și acela al unei autonomii mai bune, asta pentru că va consuma energie doar când este atașat și nu permanent precum un senzor biometric integrat în corpul unui ceas.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×