Wear OS primește un refresh la nivel de look și funcționalitate; Iată ce aduce noul release

Autor:  | Publicat în:  Google  Smartwatch 1.148 ori
<b>Wear OS primește un refresh la nivel de look și funcționalitate; Iată ce aduce noul release</b>Cu doar puțin timp înainte de startul târgului de tehnologie IFA 2018 din Berlin iată că Google anunță noua versiune wear OS destinată smartwatch-urilor, release care va ajunge pe viitoare terminale purtabile. Noutățile sunt destul de multe

Astăzi cei de la Google au ținut să anunțe noua versiune a sistemului de operare Wear OS pentru ceasuri inteligente, release care aduce multe la pachet. Aflăm pentru început că numele său ar urma să fie Wear OS 1.6 și că avem parte de modificări serioase atât la nivel de interfață, cât și pe partea de funcționalitate. Descoperim prin intermediul celor de la Arstechnica cum se prezintă update-ul în rândurile de mai jos.

Wear OS 1.6

Din clipele petrecute de un editor al site-ului cu un smartwatch ce rulează Wear OS 1.6 aflăm că prin acest release cei de la Google pun accentul pe notificări, pe cardurile cu informații proactive (precum Google Now), dar și pe secțiunea Google Fit. Întreg layout-ul pare a fi mai rapid și nici gesturile swipe nu mai par așa de greoaie precum se întâmpla cu versiunea anterioară.

Wear OS 1.6

Notificările sunt acum afișate sub forma unei liste prin care se poate da scroll și naviga foarte rapid. Avem posibilitatea de eliminare a notificărilor citite printr-un simplu swipe iar la selectarea unei notificări primim detalii extra. De aici se pot genera răspunsuri rapide sau alege opțiunile Arhivare sau Reply pentru Gmail. 

Wear OS 1.6

Mai aflăm că noul layout pune ecranele principale la un swipe distanță de cel principal și că secțiunea de setări se deschide fix precum pe un telefon Android. În stânga avem Google Assistant, iar în dreapta Google Fit. În zona de informații proactive avem detalii legate de vreme, calendar, trafic, dar și informații din cadrul Gmail pentru rezervări sau programări. 

Per total, Arstechnica afirmă că noul Wear OS se simte precum un upgrade solid, fiind mult mai rapid la navigarea de zi cu zi și la afișarea celor mai importante informații în timp util. Aflați că Google va începe livrarea acestui update începând de luna viitoare și că toate ceasurile Android Wear 2.0 îl vor primi. 


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×