Wear OS primește un refresh la nivel de look și funcționalitate; Iată ce aduce noul release

1.458 ori
<b>Wear OS primește un refresh la nivel de look și funcționalitate; Iată ce aduce noul release</b>Cu doar puțin timp înainte de startul târgului de tehnologie IFA 2018 din Berlin iată că Google anunță noua versiune wear OS destinată smartwatch-urilor, release care va ajunge pe viitoare terminale purtabile. Noutățile sunt destul de multe

Astăzi cei de la Google au ținut să anunțe noua versiune a sistemului de operare Wear OS pentru ceasuri inteligente, release care aduce multe la pachet. Aflăm pentru început că numele său ar urma să fie Wear OS 1.6 și că avem parte de modificări serioase atât la nivel de interfață, cât și pe partea de funcționalitate. Descoperim prin intermediul celor de la Arstechnica cum se prezintă update-ul în rândurile de mai jos.

Wear OS 1.6

Din clipele petrecute de un editor al site-ului cu un smartwatch ce rulează Wear OS 1.6 aflăm că prin acest release cei de la Google pun accentul pe notificări, pe cardurile cu informații proactive (precum Google Now), dar și pe secțiunea Google Fit. Întreg layout-ul pare a fi mai rapid și nici gesturile swipe nu mai par așa de greoaie precum se întâmpla cu versiunea anterioară.

Wear OS 1.6

Notificările sunt acum afișate sub forma unei liste prin care se poate da scroll și naviga foarte rapid. Avem posibilitatea de eliminare a notificărilor citite printr-un simplu swipe iar la selectarea unei notificări primim detalii extra. De aici se pot genera răspunsuri rapide sau alege opțiunile Arhivare sau Reply pentru Gmail. 

Wear OS 1.6

Mai aflăm că noul layout pune ecranele principale la un swipe distanță de cel principal și că secțiunea de setări se deschide fix precum pe un telefon Android. În stânga avem Google Assistant, iar în dreapta Google Fit. În zona de informații proactive avem detalii legate de vreme, calendar, trafic, dar și informații din cadrul Gmail pentru rezervări sau programări. 

Per total, Arstechnica afirmă că noul Wear OS se simte precum un upgrade solid, fiind mult mai rapid la navigarea de zi cu zi și la afișarea celor mai importante informații în timp util. Aflați că Google va începe livrarea acestui update începând de luna viitoare și că toate ceasurile Android Wear 2.0 îl vor primi. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×