7µm (microni), doar atât măsoară un pixel pe cel mai nou senzor Samsung ce nu necesită vreo protuberanţă pentru cameră; Senzorul e de 43 de megapixeli!

2.009 ori
<b>7µm (microni), doar atât măsoară un pixel pe cel mai nou senzor Samsung ce nu necesită vreo protuberanţă pentru cameră; Senzorul e de 43 de megapixeli!</b>După ce Samsung a câştigat bătălia megapixelilor cu Sony în zona camerelor de mobil, acum se luptă pentru supremaţie în zona senzorilor foto compacţi de pe telefoane. Astfel, compania sud coreeană tocmai a anunţat senzorul Samsung ISOCELL Slim GH1.

După ce Samsung a câştigat bătălia megapixelilor cu Sony în zona camerelor de mobil, acum se luptă pentru supremaţie în zona senzorilor foto compacţi de pe telefoane. Astfel, compania sud coreeană tocmai a anunţat senzorul Samsung ISOCELL Slim GH1.

Avem de-a face cu un senzor foto de 43.7 megapixeli, cu rezoluţie efectivă de 7968 x 5480 pixeli. Este primul senzor din industrie cu mărime a pixelilor de 0.7 microni. Rezultatul propriu zis al capturilor sale este o fotografie de 10.9 megapixeli (pixeli combinaţi ca de obicei). Totuşi mulţumită dimensiunii compacte a acestui senzor, el va putea ajunge pe terminale cu talie foarte subţire, fără a le creşte grosimea şi lăsând loc şi pentru alte componente.

Samsung ISOCELL Slim GH1

Când vine vorba de captură low light sunt combinaţi 4 pixeli în unul singur, ajungându-se la pixeli cu mărime de 1.4 microni. Există şi tehnologia de izolare a pixelilor, care minimizează pierderile din optică şi păstrează culorile vii si realiste. Pe lista de dotări se află şi stabilizarea electronică avansată şi Phase Detection Autofocus, dar şi HDR în timp real. Avem şi suport pentru filmare 4K la 60 FPS fără crop sau scalare la mod negativ.

Producţia în masă a acestui senzor va începe până la final de an. 2019 a fost un an foarte important pentru Samsung, care a anunţat senzori de 48, 64  şi 108 megapixeli, care au început deja să ajungă pe telefoane Xiaomi şi Oppo Realme.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×