Samsung îşi va prezenta camera de 108 megapixeli pe 12 august

Autor:  | Publicat în:  Samsung 545 ori
<b>Samsung îşi va prezenta camera de 108 megapixeli pe 12 august</b>În această săptămână s-a vorbit mult despre telefoane cu camere de 64 de megapixeli, în special cele de la Xiaomi şi Oppo Realme. Am văzut şi câteva mostre foto şi am aflat că următorul pas în evoluţia rezoluţiilor de camere pe mobil este 108 MP.

În această săptămână s-a vorbit mult despre telefoane cu camere de 64 de megapixeli, în special cele de la Xiaomi şi Oppo Realme. Am văzut şi câteva mostre foto şi am aflat că următorul pas în evoluţia rezoluţiilor de camere pe mobil este 108 MP. Inovaţia va veni mai rapid decât vă aşteptaţi, iar Samsung îşi va prezenta senzorul de 108 megapixeli pe 12 august.

Parcă niciodată nu am avut un salt aşa rapid de megapixeli. Până mai ieri eram perfect OK cu 16 sau 20 de megapixeli şi de abia ne familiarizasem cu 40 sau 48 de megapixeli. Divizia de camere de la Samsung va prezenta totuşi un nou senzor de 108 megapixeli pe 12 august, care ar urma să ajungă pe telefoane Xiaomi în următoarele luni. Teoretic ar fi trebuit să debuteze pe telefoane în 2020, dar în acest ritm poate prinde un Mi Mix 4 până la final de an.

Războiul megapixelilor a apărut de nicăieri, dar nu vă imaginaţi că veţi face mereu poze la rezoluţie maximă. Sunt multe impedimente de la cât loc ocupa acea fotografie în stocarea telefonului, până la cât durează realizarea fotografiei şi resursele de care ai nevoie pentru procesarea să. În general se va realiza o combinare tipică a pixelilor (4 în 1), care a scos fotografii de 12 MP din camere de 48 MP şi de 16 MP din camere de 64 MP.

Acum probabil facem fotografii de 32 MP cu acea cameră, dacă e folosit tot sistemul Quad Bayer. Sursele afirmă totuşi că senzorul Samsung va realiza fotografii la 27 MP folosind tehnologia de pixel binning. Dacă sunt suportate şi capturile la rezoluţie maximă, atunci vom vedea cadre de 12.032 x 9024 pixeli, pe care le poţi imprima şi pe lateralul blocului de locuinţe fără pixelare.

Dacă mă întrebaţi pe mine văd şi un motiv economic în spatele acestei inovaţii: secţiunile Samsung Mobile şi Samsung Semiconductor au avut scăderi serioase în ultimul trimestru, iar Samsung ar putea compensa prin vânzări masive de senzori foto spre chinezi. Mingea va fi apoi în terenul Sony, care trebuie să vină cu ceva similar.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×