Acţiunile Xiaomi pică încă din prima zi de listare la bursa din Hong Kong; Iată de ce

1.917 ori
<b>Acţiunile Xiaomi pică încă din prima zi de listare la bursa din Hong Kong; Iată de ce</b>Încă din prima zi de listare la bursă acțiunile Xiaomi intră într-un picaj serios, iar motivul pentru care se întâmplă acest lucru îl aflați din rândurile următoare. Listarea la bursa din Hong Kong a avut loc chiar în această lună și problemele

De abia se listaseXiaomi la bursă şi deja au început problemele. Gigantul chinez a avut ghinionul ca la Bursa din Hong Kong să intre în vigoare o serie de reguli noi, pe fondul tensiunilor internaţionale dintre China şi SUA.

Listarea Xiaomi ar fi fost cea mai aşteptată din 2018, dar investitorii au fost îngrijoraţi încă din prima zi. Producătorul seriei Redmi este prima companie listată în Hong Kong cu acţiuni dual class. Lucrurile au început prost, cu un picaj al valorii de azi, cotaţia scăzând sub preţul oferit iniţial. Asta pe fondul îngrijorării investitorilor legat de evaluarea prea optimistă a companiei şi al riscului prezentat în general de acţiunile companiilor tech pe fondul disputei comerciale SUA - China.

Ce înseamnă acţiuni "dual class" si noul sistem? Ele permit fondatorilor sau directorilor să controleze compania chiar dacă deţin acţiuni în cantitate mică. Această structură este adoptată de multe firme tech, precum Google, Facebook sau Alibaba. Noul sistem era implementat în aprilie, din dorinţa de a atrage la bursă mai multe companii tech. Oficialii bursei au afirmat că volatilitatea pieţei este temporară şi că acţiunile îşi vor reveni.

Este un plan şi o strategie pe termen lung, care va atrage multe companii tech pe viitor. Xiaomi a fost listată la preţul de 2.16 dolari per acţiune, dar suma a început deja să pice cu 6% în prima zi. Preţul acţiunilor este de 39 de ori cel al veniturilor, faţă de 14.8 ori cât are Apple. Toate acestea sună impresionant pentru o companie fondată în 2010 doar şi evaluată acum la 54.3 miliarde de dolari.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×