Xiaomi ar urma să se listeze la bursă luna viitoare, cu o valoare de piaţă de 70 de miliarde de dolari

942 ori
<b>Xiaomi ar urma să se listeze la bursă luna viitoare, cu o valoare de piaţă de 70 de miliarde de dolari</b>Xiaomi este una dintre companiile ce a avut parte de un parcurs extraordinar pe piață, ajungând ca la ora actuală să se bată cot la cot cu giganții Samsung și Huawei la nivel de livrări smartphone. Următorul pas în evoluția firmei pare a fi listarea

Apogeul evoluţiei Xiaomi a fost atingerea unui loc 4 în rândul producătorilor smartphone la nivel global cu câţiva ani în urmă, apoi a urmat un picaj şi în ultimii 2 ani o revenire. Suntem în perioada expansiunii, India a fost cucerită, iar Xiaomi are filiale în Franţa, Italia, Spania, Germania. Urmează marele pas, poate cel mai mare pentru o companie: listarea la bursă. Ce presupune acest IPO aflaţi mai jos.

Sursele afirmă că listarea la bursă ar urma să aibă loc luna viitoare în Hong Kong. Iniţial se discuta despre listarea sub formă de IPO la Bursa din New York, cu o evaluare la 100 de miliarde de dolari. Acum se pare că Bursa din Hong Kong a fost aleasă, iar valoarea ar fi ceva mai mică, de 70 de miliarde de dolari. Ţinta era trimestrul 3 sau 4 al acestui an, dar acum ar urma să aibă loc luna viitoare.

Sunt surse care coboară chiar la 65 de miliarde de dolari şi chiar la acea valoare ar fi a doua cea mai valoroasă companie chineză tech listată la bursa după Alibaba, care a fost evaluată în 2017 la peste 400 de miliarde de dolari. Astfel de procedee nu se fac de către firmă de sine stătătoare, ci în parteneriat cu fonduri de investiţii, bănci şi firme de echitate. Cum naţionalismul e puternic, tot o firmă chineză ar putea fi inclusă în ecuaţie.

De remarcat că filiala Xiaomi Huami s-a listat deja la bursă separat şi are o valoare de 110 milioane de dolari. Revenind puţin la chestiunea cu naţionalismul, Xiaomi ar fi ales totuşi bănci şi firme de creditare internaţionale, precum Morgan Stanley, Goldman Sachs, Credit Suisse şi Deutsche Bank AG. Cofondatorul Xiaomi, Lei Jun a declarat că listarea la bursă este o o idee excelentă.

Asta înseamnă că vor exista şi acţionari, o responsabilizare a companiei pentru acţiunile sale, dar şi posibilitatea de a strânge fonduri pentru iniţiative mai curajoase.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×