Livrările de telefoane Xiaomi se dublează înainte de listarea la bursă a companiei; ZTE o duce tot mai rău...

1.423 ori
<b>Livrările de telefoane Xiaomi se dublează înainte de listarea la bursă a companiei; ZTE o duce tot mai rău...</b>Cu puțin timp rămas până la listarea la bursă, Xiaomi are parte de o veste tare bună, aceea că livrările de telefoane s-au dublat în ultima perioadă. Informațiile vin din partea companiei de research Counterpoint care are date comparative în raport

Ca la orice început de lună avem rezultate financiare şi veşti despre starea marilor companii tech. Xiaomi o duce excelent, cu livrări de telefoane duble faţă de aceeaşi perioadă anul trecut. Compania se pregăteşte de o listare la bursă la valoarea de 10 miliarde de dolari. În același timp apar și date despre ZTE.

Nu toate brandurile chinezești sunt la fel de fericite, ZTE spre exemplu înregistrând un picaj de aproape 50% la livrări şi asta înainte acelei interdicţii americane pe 7 ani la utilizarea de componente din SUA. Nici alternative nu prea sunt... Revenim totuşi la Xiaomi, care a raportat venituri pe trimestrul întâi al acestui an, cel fiscal evident. În acea perioadă compania a avut livrări de telefoane crescute cu 101% faţă de 2017, ajungând la 27 de milioane de unităţi.

Informaţia vine de la agenţia de studii de piaţă Counterpoint. Creşterea de vânzări a ajutat Xiaomi să îşi crească şi cota de piaţă la 7.5%, de la 3.6% cât era anul trecut. Se află pe locul 4 acum în rândul producătorilor de smartphone-uri, faţă de locul 7 în 2017. ZTE a vândut doar 7.2 milioane de telefoane, faţă de cele 13.3 milioane din T1 2017, iar acum se află pe locul 9 în topul producătorilor de telefoane, cu o cotă de 2% faţă de 3.6% cât avea înainte.

Xiaomi se va lista la bursa din Hong Kong în această săptămână, atingând cea mai mare evaluare la bursă de la Alibaba Group încoace (25 de miliarde de dolari în 2014). Piaţa nord americană rămâne totuşi problematică, oricât de bine ar duce-o Xiaomi, care nu vrea să aibă soarta celor de la ZTE sau Huawei în acea regiune. De aceea se axează deocamdată pe India, Asia şi Europa, lăsând SUA pentru vremuri mai puţin tulburi.

ZTE în schimb se confruntă cu o interdicţie pe 7 ani când vine vorba de tehnologia americană, hardware şi software.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×