Administraţia Trump ar vrea să naţionalizeze reţelele 5G din State

894 ori
<b>Administraţia Trump ar vrea să naţionalizeze reţelele 5G din State</b>După ce în ultima perioadă, administrația Trump a dat o lovitură la temeliile lui Net Neutrality și a reușit să țină produsele Huawei departe de operatorii americani, se pare că mai urmează o implicare serioasă a statului. Se vorbește despre

Implicarea statului în domeniul telecomunicaţiilor e tot mai pregnantă în SUA şi după ce a dat o lovitură la temelie lui Net Neutrality şi a scăpat de Huawei pe piaţa locală (la nivel de operatori), acum Trump şi ai săi vor să naţionalizeze reţelele 5G.

Teoretic operatorii din SUA ar fi trebuit să primească aportul marilor producători de echipamente 5G, ca Huawei, ZTE sau alţii de gen, dar sub Trump nu se va întâmpla acest lucru. Consiliul Naţional de Securitate a dezvăluit documente care indică faptul că guvernul vrea să centralizeze lucrările la reţelele 5G viitoare. Bazele ar urma să fie puse chiar de către stat, care ar vrea să construiască şi deţină o reţea "mai sigură" 5G, aflată sub controlul autorităţilor.

O reţea celulară centralizată ar fi importantă pentru a apăra ţara de "interferenţele chineze". Documentele menţionează ca de obicei faptul că producătorii chinezi au produse doldora de spyware, care ameninţă Statele Unite. Se menţionează şi că în momentul de față China a ajuns pe o poziţie dominantă în infrastructura de reţea şi e principalul generator de malware în zona informaţională.

Cel mai ciudat mi se pare faptul că Trump şi ai lui vor să construiască infrastructura 5G şi reţeaua aferentă, apoi să o închirieze spre operatori. Ba chiar există şi teoria că ar putea să vândă servicii direct spre clienţi, înfiinţând un nou operator de telefonie de stat, un "Romtelecom" al lor dacă vreţi. S-ar depăşi şi anula orice legi locale şi s-ar aplica doar cele de bază în State, pentru că e vorba de siguranţa naţională.

Încă nu e clar dacă statul se ocupă de tot sau va acorda şansa de a lucra la reţea unui consorţiu format din toţi marii operatori din SUA. Cert e că lucrurile trebuie să se mişte curând, deoarece reţelele 5G de pe glob încep să opereze din 2020. Să vedem şi cine va produce echipamentele necesare dacă nu chinezii... Rămân Ericsson, Nokia Networks şi alte câteva companii europene şi asiatice.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×