Huawei ar avea de gând să îşi lanseze primele smartphone-uri cu suport 5G în 2019, înainte de lansarea tehnologiei 5G

962 ori
<b>Huawei ar avea de gând să îşi lanseze primele smartphone-uri cu suport 5G în 2019, înainte de lansarea tehnologiei 5G</b>De curând în cadrul World Internet Conference, desfăşurată în China în ultimele zile CEO-ul Huawei (Yu Chengdong) a vorbit și despre zona 5G și despre cum acest standard de conectivitate va schimba lumea. Printre rânduri s-a dat de înțeles

Pe parcursul acestui an am asistat la câteva teste (inclusiv locale) ale tehnologiei 5G, cu cei de la Huaweişi Ericsson în prim plan. Aceste companii se vor ocupa împreună cu marii operatori de infrastructura de generaţie a cincea în anii ce vin. Până atunci Huawei a plusat, anunţând la nivel oficial intenţiile legate de telefoanele 5G.

În cadrul World Internet Conference, desfăşurată în China în ultimele zile CEO-ul Huawei (Yu Chengdong) a discutat despre oportunităţile oferite de tehnologia 5G. Se pare că primele smartphone-uri Huawei cu suport pentru această tehnologie ar urma să fie lansate în a doua jumătate a lui 2019, chiar înainte ca 5G-ul să intre în mainstream. Acel debut ar fi programat în cel mai bun caz pentru anul 2020.

În acest moment suntem la nivelul 4.5G pe plan local, prin iniţiativa Vodafone şi probabil se pregătesc proiecte similare şi la companiile rivale. Vedem şi telefoane care promit "viteze Gigabit", iar Huawei însăşi ne-a propus un Mate 10 Pro cu modem LTE Categoria 18, care sare chiar la 1.2 Gbps. Toate indică o orientare spre tehnologiile viitorului, cu 5G în prim plan.

Yu Chengdong a confirmat că primele telefoane Huawei cu suport 5G se vor lansa în a doua jumătate a anului 2019. Tot Huawei a amintit că debutul lui 5G are loc în anul 2020, pentru a coincide cu campionatul european de fotbal EURO 2020. Antenele 5G şi testele aferente se vor realiza evident mai devreme. Orange a promis spre exemplu că va oferi acoperire completă 5G pentru cel puţin un oraş mare din lume până în 2019.

Cum am fost în primul val, împreună cu Moldova şi Polonia şi la 4G, mă aştept să fim vizaţi şi de premierele 5G.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×