Huawei pierde contractul cu Verizon şi AT&T; Autorităţile SUA împiedică parteneriatul cu operatorii locali

2.777 ori
<b>Huawei pierde contractul cu Verizon şi AT&T; Autorităţile SUA împiedică parteneriatul cu operatorii locali</b>Încă o dată cei de la Huawei sunt lăsați cu buza umflată în SUA acolo unde autoritățile au interzis operatorilor locali încheierea de parteneriate cu firma chineză și asta pe seama temerii de spionaj. Trebuia ca flagship-ul Mate 10 Pro să se lanseze

Se scrie aprig în presă în ultimele 48 de ore despre beţele puse în roate celor de la Huawei pentru a pătrunde pe piaţa din SUA cu cele mai noi telefoane flagship. E vorba despre Huawei Mate 10 Pro, care a primit o campanie promo amplă în State şi care ar fi trebuit să ajungă în oferta operatorilor Verizon şi AT&T, doar că înţelegerea a fost blocată de autorităţi.

Huawei

Legislatorii din State sunt îngrijoraţi cu privire la legăturile cu autorităţi guvernamentale chineze ale celor de la Huawei, dar şi cu zona de spionaj. Ca atare înţelegerile cu AT&T şi Verizon au picat fix în ultima clipă, deşi totul fusese aranjat din timp. Guvernul american a cerut o investigaţie cu privire la producătorul chinez de telefoane. Nu este prima problemă de gen pentru Huawei, implicată într-un scandal legat de echipamentele furnizate către operatorii din State în 2011. Şi atunci i s-au pus piedici în livrarea de echipamente, iar acum de smartphone-uri.

Huawei

Autorităţile sunt îngrijorate legat de încălcarea intimității, de spionaj industrial şi atacuri din partea hackerilor chinezi. Pe de altă parte Huawei a obţinut o mică victorie, vânzându-şi totuşi telefoanele în State prin Amazon, Best Buy, Newegg şi chiar prin site-ul oficial Microsoft. Au angajat-o şi pe Wonder Woman, actriţa Gal Gadot în postura onorifică de Chief Experience Officer, pentru un boost de imagine.

Iată cum sună totuşi raportul autorităţilor americane despre deal-ul care nu a mai avut loc:

Înţelegerea cu AT&T a "murit" cu câteva săptămâni după ce membrii Senatului SUA şi al Casei Albe au scris către FCC, subliniind îngrijorările cu privire la colaborarea dintre Huawei şi un mare operator.

Apoi aflăm următoarele:

Scrisoarea din 20 decembrie menţiona analiza unor agenţii de spionaj din State cu privire la relaţiile dintre Partidul Comunist din China şi Huawei, dar şi legătura cu serviciile de securitate chineze. Legătura dintre spionaj şi Huawei a fost întărită de analiza cu pricina. Pe măsură ce au apărut informaţiile despre retragerea Verizon şi AT&T din înţelegere, Huawei s-a declarat revoltată. CEO-ul sau chiar a improvizat un discurs critic ieri la CES 2018, fiind nervos pe neîncrederea operatorilor din SUA şi ţinând speechul de aici. Richard Yu era cu adevărat furios şi a amintit tuturor că firma sa deserveşte 70 de milioane de persoane la nivel global şi că a dovedit calitatea produselor şi securitatea lor.

Totul a fost din suflet şi fără prompter, din ce am înţeles. AT&T ar fi fost un partener uriaş pentru Huawei, mai ales că s-ar fi ocupat şi de marketing şi ar fi avut şi oferte cu preţuri mai bune la abonamente. AT&T e de altfel compania care a făcut din iPhone un hit, promovându-l intens la debut. Verizon este "operatorul cool" în State şi au reclame foarte reuşite, deci şi ei ar fi fost un aliat bun.

Nu zic că Apple a pus la rândul său presiune pe AT&T, dar... probabil a pus şi Apple ceva presiune, mai ales că Huawei vine din spate şi ar putea trece pe locul 2 global în zona smartphone în acest an, depăşind firma din Cupertino. Ceva îmi spune că povestea nu se termină aici. Să vedem cum reacţionează T-Mobile şi Sprint... operatorii de pe locul 3 şi 4 în State.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×