LG Display furnizează panouri OLED flexibile celor de la Sony; Se face marea trecere la OLED pe gama Xperia?

3.002 ori
<b>LG Display furnizează panouri OLED flexibile celor de la Sony; Se face marea trecere la OLED pe gama Xperia?</b>Acest an ar putea marca și trecerea la panourile OLED pe smartphone-urile Xperia, asta dacă ținem cont de înțelegerea încheiată între japonezii de la Sony și LG Display. Contractul dintre cele două părți implică furnizarea de panouri OLED flexibile

Zvonurile din ultimele săptămâni au adus la un moment dat în discuţie faptul că Sony va face trecerea la ecrane OLED pe terminalele sale, cel puţin pe flagship-ul cu display 4K. Acum revine această teorie mulţumită unei înţelegeri între Sony şi LG Display.

LG Display se obligă să furnizeze panouri OLED celor de la Sony, în cadrul noului parteneriat. De menţionat că LG lucra deja cu Sony, oferindu-le panouri OLED pentru televizoare, iar acum extind colaborarea şi în zona smartphone. Mai mult decât atât şi ecranele flexibile sunt pregătite pentru a ajunge pe handset-urile Sony. Un oficial apropiat de planurile LG Display ar fi confirmat acest lucru.

Rămâne de văzut dacă prin flexibil înţelege de fapt curbat pe margini sau cu adevărat pliabil. În 2017 Sony a obţinut profituri serioase din televizoarele sale cu diagonală mare şi panouri OLED de la LG. Ca atare în prima jumătate a anului a atins profituri record pentru ultimii 10 ani. Ţinta de vânzări TV a fost chiar ridicată de la 12 milioane la 12.5 milioane de unităţi.

Între timp telefoanele Sony nu stau chiar aşa bine, cota de piaţă globală fiind una cu o singură cifră. Totuşi Sony e pe locul 2 în Japonia, după Apple şi depăşind Samsung, Sharp şi Fujitsu. Pentru a atinge o cotă mai mare în 2018 e nevoie de un design proaspăt, de camere cel puţin la fel de bune ca în 2017 şi inovaţii continuate acolo unde Sony a stat bine în ultimul an: multimedia, ecran, chiar şi baterie.

Posibil să vedem un Xperia XZ2 pe parcursul anului cu acel ecran OLED LG de generaţie nouă...

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×