AI-ul Google bate Bing şi Siri la un "test de IQ", este sub un copil de 6 ani

1.554 ori
<b>AI-ul Google bate Bing şi Siri la un "test de IQ", este sub un copil de 6 ani</b>Aflăm astăzi detalii despre un test interesant realizat de către o serie de experți AI-urilor de pe piață. Ne este prezentat un adevărat test de IQ dintre Google, Bing și Siri. Rezultatele obținute sunt unele chiar inedite și descoperim prin această

În ultimii 2 ani proiectele Google legate de AI au trecut într-o viteză superioară, Google Assistant fiind exponentul său principal. Dar cât de deştept este de fapt acel AI? Aflăm prin intermediul unui "test de IQ" realizat de către o serie de cercetători.

E vorba despre Feng Liu, Yong Shi şi Ying Liu, care au creat un test special, care dă note pentru inteligenţa diferitelor motoare de căutare. Se încearcă o notare similară cu a IQ-ului uman, iar în aceste condiţii AI-ul Google obţine 47.28 puncte, iar scorul mediu de IQ al unei persoane de 18 ani este 96 puncte. Un copil de 6 ani obţine un scor de 55.5 puncte. Bing şi Baidu au fost incluse în test, cu scoruri de 31.98 şi respectiv 32.92 puncte.

Siri este mult mai jos, la 23.9, probabil bătându-se cu IQ-ul unui labrador sau delfin (glumim). Studiul a ţinut să sublinieze că deşi AI-ul Google este mai puţin inteligent decât un copil de 6 ani, ecartul se micşorează rapid. În 2014 Google avea un scor de 26.5, deci a crescut cu 80% în doar 3 ani. În aceste condiţii ar trebui să avem un AI mult mai inteligent decât Einstein cândva în următorul deceniu.

Paralele dintre inteligenţa umană şi cea artificială sunt detaliate aici. Evident am putea spune că nu există comparaţie între mintea umană şi un AI artificial, modalitatea de input/output a informaţiilor fiind diferită, dar aceşti experţi insistă că există loc de comparatie.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×