Avem (practic) un campion nou la testele DxOMark: Samsung Galaxy Note 8, cu 94 de puncte

2.688 ori
<b>Avem (practic) un campion nou la testele DxOMark: Samsung Galaxy Note 8, cu 94 de puncte</b>Cu toate că nu au trecut nici două săptămâni de la desemnarea lui iPhone 8 Plus drept campion al testelor foto DxOmark în zona smartphone, iată că avem (practic) un nou campion în acest clasament. Este vorba despre Samsung Galaxy Note 8, telefon ce

Nici nu au trecut 2 săptămâni de când iPhone 8 Plus a devenit campionul la testele foto DxOMark şi deja a apărut un nou pretendent la tron. Samsung Galaxy Note 8 este noul campion, deşi obţine acelaşi număr de puncte ca şi terminalul Apple, 94, el are un zoom superior față de iPhone și fotografiere perfectă.

DxOMark este o organizaţie de fotografi şi experţi în optică şi fotografie, care realizează teste solicitante pe cameraphone-uri, telefoane flagship şi aparate foto în general. Părerea lor este respectată şi poate fi folosită ca reper de către cumpărători, deşi recunosc că uneori nu am fost chiar 100% de acord cu ei. Pe de altă parte două dintre cele mai lăudate terminale de către DxOMark au primit note mari la cameră şi la testele Mobilissimo.ro: Google Pixel XL şi HTC U11.

Samsung Galaxy Note 8 Mostre foto

(Exterior)

Revenind totuşi la Samsung Galaxy Note 8, acesta este primul smartphone care primeşte nota perfectă la fotografiere, 100 din 100, iar zoom-ul este cel mai lăudat aspect al său. De altfel şi la recenzia noastră am apreciat foarte mult capacitatea de zoom a terminalului, chiar şi dincolo de nivelul de zoom optic 2x. Alte aspecte care au dus la calificativul de mai sus includ nivelul scăzut de zgomot în condiţii low light, autofocalizarea rapidă şi precisă, detaliile excelente în condiţii de iluminare prea intensă sau la interior.

Samsung Galaxy Note 8 Mostre foto

(HDR)

Şi culorile au fost considerate drept excelent calibrate, în special la exterior. Sunt culori vii în acele situaţii, dar la interior şi în condiţii low light coloritul a fost numit "acceptabil". Uniformitatea culorilor a fost un plus, dar la balansul de alb se mai poate lucra puţin. Astfel apare puţin roz la exterior şi un pic de portocaliu la interior. Pentru focalizarea automată Note 8 a primit 94 de puncte, indiferent dacă a realizat captură landscape, de subiecte în mişcare, la exterior sau interior.

Samsung Galaxy Note 8 Mostre foto

(Imagine cu zoom 4x)

Ştiam încă de la Galaxy S7 că Samsung a reuşit să obţină o focalizare foarte rapidă a camerei sale şi tradiţia continuă. La detalii observ că a cam pierdut puncte, obţinând scorul de 65 din 100. Dacă ziua stă bine la detalii, în condiţii low light se cam pierde din acurateţe. Nivelul de zgomot a fost foarte redus, iar zoom-ul digital, chiar şi la 4x şi 8x a fost şocant de bun.

Samsung Galaxy Note 8 Mostre foto

(Bokeh)

În mod bizar la Bokeh, Note 8 a luat doar 45 de puncte, pentru că nu a fost constant, nereuşind să obţină mereu acelaşi efect şi eşuând să se activeze în 30% din cazuri. La filmare DxOMark a apreciat balansul de alb şi randarea culorilor, expunerea rapidă şi autofocalizarea stabilă. Stabilizarea în general a fost apreciată, mai ales că în sfârşit avem o cameră duală la care ambii senzori sunt stabilizaţi optic.

Samsung Galaxy Note 8 Mostre foto

(Textură)

La aspectele contra ale filmării se observă "mişcare reziduală" când terminalul realizează filmare statică şi a fost criticată şi lipsa de autofocus tracking în modul Default. Practic zoom-ul, focalizarea şi culorile au fost marile plusuri, care au dus la scorurile uriaşe ale experţilor. Puteţi vedea întreaga analiză aici şi nu putem decât să ne întrebăm cine îi va lua locul în top lui Note 8. iPhone X sau Huawei Mate 10? Poate Pixel 2 cu o surpriză...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×