ANCOM vrea să taie tarifele apelurilor mobile cu 10% în alte rețele, aliniindu-se la cerinţele UE

778 ori
<b>ANCOM vrea să taie tarifele apelurilor mobile cu 10% în alte rețele, aliniindu-se la cerinţele UE</b>România continuă să se alinieze la cerinţele UE când vine vorba de tarife pentru apeluri telefonice, iar azi aflăm ce propunere are ANCOM pentru 2020. Se doreşte reducerea tarifului maxim pentru terminarea apelurilor în alte reţele cu aproximativ..

România continuă să se alinieze la cerinţele UE când vine vorba de tarife pentru apeluri telefonice, iar azi aflăm ce propunere are ANCOM pentru 2020. Se doreşte reducerea tarifului maxim pentru terminarea apelurilor în alte reţele cu aproximativ 0.08 eurocenţi pe minut.

Începând cu 1 ianuarie 2020 ar trebuie să scadă cu aproximativ 10% tariful maxim de terminale a apelurilor la punctele mobile. Măsura se aplică la Orange, Vodafone, RCS & RDS şi Telekom, plus Lycamobile. Până la final de an 2020 va trebui ca operatorii de pe piaţa unică să aibă acelaşi tarif de terminare la puncte mobile şi acelaşi tarif de terminare la puncte fixe a apelurilor. Astfel ANCOM a propus reducerea cu 10% a tarifului mai sus menţionat. Dacă e să privim tot la nivel brut, factura ta pentru mobil ar putea să scadă cu câteva procente.

Este doar o măsură de tranziţie până va fi stabilit tariful unic european. ANCOM vrea un tarif maxim de 0.76 eurocenţi pe minut, faţă de cel actual de 0.84 eurocenţi pe minut. Tariful a fost calculat ca medie a tarifelor de terminare a apelurilor la puncte mobile din statele membre UE. Măsurile se vor aplica pentru apeluri naţionale, dar şi cele iniţiate din Spaţiul Economic European (SEE). E aplicat şi pentru cele iniţiate din afară SEE, dacă nu sunt şi alte acorduri internaţionale în vigoare, cu regim diferit de tarifare.

ANCOM a postat proiectul spre consultare publică, iar obiecţii se pot aduce până pe 11 septembrie 2019.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×