Apple a lansat iOS 13.3, iPad OS 13.3, tvOS 13.3: extra securitate, control parental şi alte noutăţi

1.574 ori
<b>Apple a lansat iOS 13.3, iPad OS 13.3, tvOS 13.3: extra securitate, control parental şi alte noutăţi</b>Apple a lansat noi versiuni ale platformelor sale software de pe iPad, iPhone, Apple TV şi Apple Watch şi avem detalii despre ele mai jos. Astfel, avem parte de iOS 13.3, iPad OS 13.3, tvOS 13.3 şi watchOS 6.1.1, plus HomePod OS 13.3. Se axează pe control

Apple a lansat noi versiuni ale platformelor sale software de pe iPad, iPhone, Apple TV şi Apple Watch şi avem detalii despre ele mai jos. Astfel, avem parte de iOS 13.3, iPad OS 13.3, tvOS 13.3 şi watchOS 6.1.1, plus HomePod OS 13.3. Se axează pe control parental, extra securitate şi bug fix-uri.

Actualizările au sosit în ultimele 24 de ore şi ar trebui deja să ajungă pe terminalele voastre. Hai să vedem ce e nou pe fiecare platformă.

iOS 13.3 şi iPadOS 13.3

iOS 13.3 şi iPadOS 13.3 aduc acum suport pentru limite în zona Screen Time. Acum puteţi seta limite de comunicare, la nivel de persoană cu care comunicaţi, dar şi momentul zilei în care comunicaţi. Se poate seta o perioadă când poţi vorbi cu oricine şi o perioadă de "downtime" când nu ai acces la anumite contacte. E util pentru părinţi mai ales, încât să nu le permită celor mici să comunice cu toată lumea şi mai ales la ore bizare. Se poate aplica la aplicaţia Phone, Messages şi FaceTime.

iOS 13.3/ iPad OS 13.3 are şi o setare nouă, care îţi permite să dezactivezi dispariţia stickerelor Memoji şi Animoji de pe tastatura Emoji. iOS 13 a scos stickerele Memoji în faţă şi le-a pus lângă emoji-urile clasice. Utilizatorii s-au plâns, aşa că a apărut şi o opţiune.

iOS 13.3 mai aduce şi extra securitate în browser-ul Safari, care are acum suport FIDO2, adică suporta nişte security key-uri fizice conectate via Lightning, USB sau NFC. Un fel de stick-uri USB extra securizate.

iOS 13.3 şi iPadOS 13.3

Apar şi bug fix-uri şi îmbunătăţiri de performanţă, un Apple News actualizat şi încărcare wireless mai eficientă (mai rapidă la unele încărcătoare cu probleme). Pe listă mai găsim şi posibilitatea de a crea un clip video nou atunci când decupezi video-uri în Photos, dar şi rezolvarea unui bug care te împiedică să ştergi mailuri din contul Gmail. Se rezolva şi o problemă cu capturile de ecran blurate trimise via Messages şi problemele cu partajarea de Memo-uri vocale cu alte aplicaţii audio.

A fost rezolvat şi un bug care arăta datele celulare dezactivate, deşi erau activate, dar şi un bug care nu permite să dezactivezi Dark Mode dacă Smart Invert era activat.

tvOS 13.3

tvOS 13.3

tvOS 13.3 aduce o setare nouă, care anulează una dintre funcţionalităţile aduse de ultimele update-uri. Apple a regândit ecranul lui Apple TV de pe tvOS 13 încât să ofere preview-uri panoramice full screen în zona Top Shelf. Iniţial acolo era o selecţie "Up Next", dar a fost schimbată în "What to Watch", în acest an, cu trailere şi preview-uri. în tvOS 13.3 poţi aduce înapoi "Up Next" şi să vezi acea selecţie de conţinut pe care urmează să îl vizualizezi. Setarea se afla în zona Settings, apoi Apps şi TV.

watchOS 6.1.1

Cel mai nou update watchOS se axează pe bug fix-uri şi îmbunătăţiri de performanţă.

HomePod OS 13.3

Cine are boxa HomePod a primit la rândul său un update, care face smart speaker-ul mai apt la recunoaşterea de profiluri vocale ale membrilor unei familii. De asemenea permite membrilor familiei să activeze sau dezactiveze comenzi personalizate. Se rezolva şi problema care împiedică reluarea playback-ului muzical pe o pereche stereo de HomePod-uri după un apel telefonic.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×