Apple ar urma să aducă aplicaţiile iOS pe Mac în acest an

Autor:  | Publicat în:  Apple 552 ori
<b>Apple ar urma să aducă aplicaţiile iOS pe Mac în acest an</b>Undeva spre sfârșitul anului trecut aflam și ceva vești despre așa numitul "Project Marzipan" care făcea referire la posibilitatea ca Apple să ofere suport pentru rularea de aplicații iOS direct pe dispozitivele mac. Acum această idee revine în

Spre finalul lui 2017 apărea o serie de informaţii legate de aşa numitul "Project Marzipan", care se referă la implementarea suportului pentru aplicaţii iOS pe Mac. Acum această direcţie este readusă în actualitate printr-o scăpare.

Practic pe viitor vom putea rula aplicaţii iOS pe terminalele cu macOS. Aceasta mutare aminteşte de decizia Google de a implementa suportul pentru aplicaţiile Android pe Chrome OS sau mai bine zis pe Chromebook-uri. Cum Google merge pe unificarea lui Chrome OS cu Android, Apple ar putea la fel de bine să mizeze pe unificarea lui iOS cu macOS. Sursele apropiate de firma din Cupertino afirma că în 2018 Apple va creşte securitatea lui macOS şi va îmbunătăţi performanţa la nivel de deblocare şi activare a sistemului.

Odată cu suportul pentru rularea de aplicaţii iOS pe MacBook-uri şi iMac-uri se va deschide uşa şi spre noi terminale 2 în 1 sau hibrid. Linia dintre MacBook şi iPad va fi blurată şi vom vedea un soi de Surface de la Apple în maxim un an. În plus, o sumedenie de jocuri şi aplicaţii de calitate vor ajunge pe macOS, care nu e chiar cel mai generos ecosistem la capitolul cantitate de aplicaţii.

Să sperăm că nu va trebui să plătim pentru aplicaţii de 2 ori...


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×