Android P ar putea aduce suport pentru înregistrarea apelurilor, la nivel nativ

1.593 ori
<b>Android P ar putea aduce suport pentru înregistrarea apelurilor, la nivel nativ</b>Una dintre marile noutăți pe care Android P ar putea-o include la pachet ar urma să fie suportul pentru înregistrarea apelurilor telefonice, un indiciu al acestei prezențe fiind descoperit în Android Open Source Project. Se vorbește despre

Pe măsură ce ne apropiem de finalul iernii şi începutul primăverii, începem să ne gândim la Google I/O 2018 şi la posibilitatea de a afla mai multe despre Android P. Chiar dacă acest OS nu are încă un nume de cod, au început să apară detalii despre el. Mai nou se discută despre înregistrarea apelurilor, la nivel oficial.

O serie de modificări de cod descoperite în Android Open Source Project (AOSP) indică suportul pentru playback-ul unui "ton de înregistrare apel". E vorba despre un ton audio cu frecvenţa de 1400 Hz, care se repetă la fiecare 15 secunde în vreme ce o înregistrare audio a unui apel este în curs. Tonul va fi adăugat înregistrării şi va putea fi auzit de către destinatarul apelului.

Acel ton este obligatoriu pentru a respecta legislaţia în vigoare cu privire la intimitatea în timpul apelurilor. Este totuşi o funcţie configurabilă, care ar putea fi dezactivată de către operatori, dacă aceştia doresc acest lucru. Încă nu e clar dacă vom avea şi un API public care să deschidă funcţia către dezvoltatori, dar e posibil să se întâmple acest lucru.

Am mai văzut deja posibilitatea de a înregistra apeluri pe multe telefoane, în special pe cele din China şi aplicaţii dedicate pentru asta în Play Store. Totuşi în mod nativ nu puteam face asta până acum. În mod inedit Google ar restrânge suportul pentru aşa ceva odată cu viitorul Android, obligând utilizatorii să îi folosească funcţionalitatea nativă. Nu pot decât să strâmb din nas, pentru că sincer nu văd vreo utilizare pozitivă pentru înregistrarea vreunui apel şi mă gândesc imediat la şantaj, spionaj, şpagă, soţi geloşi şi altele de gen.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×