AT&T ar urma să cumpere grupul Time Warner pentru mai bine de 80 de miliarde de dolari; Achiziţia acoperă şi HBO, CNN, dar și franciza Batman

1.045 ori
<b>AT&T ar urma să cumpere grupul Time Warner pentru mai bine de 80 de miliarde de dolari; Achiziţia acoperă şi HBO, CNN, dar și franciza Batman</b>Dacă Verizon cumpăra Yahoo şi nu prea, operatorul american AT&T are planuri mult mai mari, urmând să cumpere uriaşul grup Time Warner. Tranzacţia ar valora peste 80 de miliarde de dolari, unii spun chiar 85 de miliarde. Dacă se concretizează atunci vor..

Dacă Verizon cumpăra Yahoo şi nu prea, operatorul american AT&T are planuri mult mai mari, urmând să cumpere uriaşul grup Time Warner. Tranzacţia ar valora peste 80 de miliarde de dolari, unii spun chiar 85 de miliarde. Dacă se concretizează atunci vor ajunge în proprietatea AT&T branduri că HBO, CNN, Warner Bros şi CNN.

DC Comics va veni la pachet, adică implicit şi toate proprietăţile intelectuale legate de Batman sau Superman. Şi nici măcar nu ar fi prima achiziţie mare AT&T din acest an, pentru că au cumpărat DirecTV pentru 48.5 miliarde de dolari cu câteva luni în urmă. Ultimii ani au adus tot mai multe unificări între entităţi tehnologice şi grupuri de "old media" şi "new media", pe măsură ce se modernizează şi divertismentul.

Marii furnizori de Internet sunt tot mai tentaţi să cumpere creatorii de conţinut, de dragul unei integrări verticale. O problemă pe viitor va fi abordarea celor de la AT&T când vine vorba de partenerii ce plătesc pentru a îi folosi serviciile. Astfel, marile branduri plătesc pentru a livra conţinut în reţeaua AT&T, iar HBO şi restul nu vor mai plăti, pentru că se află sub umbrela acestei companii, ceea ce rivalii ar putea vedea drept concurenţă neloială.

Netflix spre exemplu ar avea de obiectat. AT&T este un conglomerat multinaţional de telefonie si Internet, cu o istorie îndelungată, marcată printre altele de exclusivităţi pentru primele modele iPhone. Privind în trecut, operatorul îşi are rădăcinile în American Telephone and Telegraph Company, fondată în 1885.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×