Japan Display e gata să primească finanţare de aproape 900 de milioane de dolari, pentru a ieşi din criză

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 869 ori
<b>Japan Display e gata să primească finanţare de aproape 900 de milioane de dolari, pentru a ieşi din criză</b>Japan Display sau mai pe scurt JDI, este numele unei companii de origine japoneză ce s-a axat pe dezvoltarea de panouri LCD ce ajung pe smartphone-urile noastre. Astăzi descoperim faptul că

Nu doar Sharp avea probleme financiare masive înainte ca o parte din acţiunile sale să fie preluate de către Foxconn. Japan Display se regăseşte în aceeaşi situaţie, dar ar fi reusit cumva să primească un fond de ajutor masiv, cu aportul guvernului japonez. Astfel, compania va beneficia de un influx de cash în valoare de 886 milioane de dolari.

Practic acesta este un "bailout" similar celui acordat de statul american băncilor după criza financiară din 2008. JDI e un furnizor de panouri pentru display-urile de pe foarte multe terminale mobile, inclusiv modele Apple. Capitalul cel nou va fi folosit pentru dezvoltarea de ecrane pentru automobile smart şi smartphone-uri de nouă generaţie, conform unor surse apropiate de japonezi.

Atât Japan Display şi Sharp au nevoie de investiţii masive pentru a putea dezvolta ecrane OLED, la bătaie cu Samsung şi LG. Apple cauta un furnizor de încredere pentru primele sale terminale cu ecrane OLED şi nu vrea să se bazeze pe Samsung şi pentru aceste componente. Furnizorii de astfel de panouri vor trebui să investească 2 miliarde de dolari pentru a reuşi să facă faţă pretenţiilor Apple şi asta până să primească primele comenzi, deci riscul e uriaş.

Japan Display şi investitorul sau, INCJ nu au comentat încă pe seama acestui bailout, dar o declaraţie ar trebui să vină în săptămânile următoare.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×