Care au fost vitezele medii la internet fix și internet mobil în prima jumătate din 2018? ANCOM are răspunsul

1.390 ori
<b>Care au fost vitezele medii la internet fix și internet mobil în prima jumătate din 2018? ANCOM are răspunsul</b>După ce anterior cei de la ANCOM ne dezvăluiau detalii despre cele mai rapide conexiuni la internet mobil din primul semestru al acestui an, iată că acum aflăm informații despre vitezele medii la internet fix și mobil înregistrate în această

După ce în luna mai a acestui an cei de la ANCOM dezvăluiau detalii despre consumul de internet mobil în România pe parcursul anului 2017, iată că acum vine un nou studiu. Acesta vizează evoluția vitezelor medii de download și upload atât în regim de internet fix, cât și în regim de internet mobil. Studiul a fost realizat pe seama statisticilor preluate de pe Netograf.ro (soluția ANCOM pentru măsurarea vitezelor la internet).

Studiu ANCOM

Aflați că în prima jumătate a acestui an viteza medie de descărcare a ajuns la 134.03 Mbps pentru internet fix, respectiv 24.11 Mbps pentru internet mobil. Numărul de teste realizate pe platforma netograf.ro a crescut cu 30%, ceea ce înseamnă că utilizatorii sunt curioși să-și verifice calitatea conexiunilor la internet. 

Studiu ANCOM

De asemenea, aflăm că în semestrul întâi din 2018 utilizatorii români au experimentat viteze de download la internet fix în creștere cu aproximativ 14% la nivel național și viteze de download la internet mobil în creștere cu 16% față de semestrul 2 din 2017. ANCOM mai indică și faptul că tendința de creștere se observă și în ceea ce privește vitezele medii de upload pentru serviciile mobile și fixe.

Studiile ne arată că în primul semestru românii au beneficia de viteze medii de 96.42 Mbps pentru internet fix (în creștere cu 3% față de semestrul 2 din 2017) și de 11.51 Mbps (în creștere cu aproximativ 21%). Cei interesați de realizarea unui asemenea test pentru calitatea internetului pot accesa site-ul netograf.ro de aici!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×