Consumul de internet mobil în România per utilizator explodează în prima jumătate a anului; Crește cu 49% potrivit ANCOM

794 ori
<b>Consumul de internet mobil în România per utilizator explodează în prima jumătate a anului; Crește cu 49% potrivit ANCOM</b>Astăzi avem ocazia să aflăm o serie de informații foarte interesante pe seama unui raport proaspăt emis de către ANCOM ce se referă la consumul de internet mobil și fix din România în prima jumătate a anului, o perioadă în care în special

După ce anterior ANCOM ne dezvăluia care au fost vitezele medii la internet mobil și internet fix în prima jumătate din 2018, iată că astăzi aflăm la ce cotă a ajuns consumul mediu de internet per utilizator în prima jumătate a anului. Sunt oferite date atât cu privire la consumul de internet fix, cât și la cel de internet mobil, dar un prim detaliu pe care îl aflăm este că la ora actuală 43% din casele de la țară au acces la o rețea de internet.

Totodată suntem informați cu privire la faptul că 7 din 10 locuințe din oraș sunt în prezent conectate la internet. Cu fiecare an ce trece și numărul de GB consumați de români pe internet crește, astfel că în primul semestru al acestui an un utilizator român a ajuns să consume în medie 28 GB pe lună, cu 6 GB mai mult față de aceeași perioadă din 2017.

Trafic mediu de internet:

  • Semestrul I 2017 - 22 GB/lună (internet fix + mobil)
  • Semestrul I 2018 - 28 GB/lună (internet fix + mobil)

Din totalul de 28 GB consum mediu pe lună, 26 GB reprezintă consumul realizat prin internet fix, iar 2.3 GB consumul mediu realizat prin intermediul mobil. Mai aflăm cu această ocazie că în prima jumătate a anului, traficul mediu lunar per locuitor a crescut cu 15% în zona de internet fix, respectiv cu 49% per locuitor în cazul internetului mobil comparativ cu situația de acum un an.

Numărul de conexiuni 4G a crescut cu un ritm susținut de 12%, ajungând iată în prima jumătate a anului la 9 milioane conexiuni. De asemenea, ANCOM dezvăluie faptul că la ora actuală conexiunile 4G reprezintă 46% din numărul total de conexiuni la internet mobil, iar 39% fiind conexiuni 3G. 

Între timp se pun bazele rețelelor 5G și ar fi interesant de văzut dacă în următorii ani și utilizatorii români vor opta pentru înlocuirea Wi-Fi-ului cu routere 5G. Aparent, aceste conexiuni mobile devin mai rapide și deja companiile au început să renunțe la Wi-Fi în favoarea 5G. 

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×