Câte filme și seriale sunt disponibile în România pe Netflix și de ce raportat la cantitate, plătim mai mult comparativ cu utilizatorii din Canada

5.234 ori
<b>Câte filme și seriale sunt disponibile în România pe Netflix și de ce raportat la cantitate, plătim mai mult comparativ cu utilizatorii din Canada</b>Astăzi pe seama unui studiu realizat de către firma de research CompariTech aflăm câteva detalii importante despre Netflix și oferta disponibilă în România. Descoperim că cel puțin raportat la conținut, un român plătește cu 48% mai mult

De mai bine de 2 ani Netflix a ajuns și în România, platforma de streaming video atât de cunoscută prin care putem urmări oriunde și oricând filmele și serialele noastre preferate. În momentul de față un abonament lunar standard pe Netflix costă la noi în țară 7.99 euro, o sumă care cumva nu face dreptate dacă ne uităm la portofoliul de filme și seriale pe care îl avem la dispoziție. Spunem asta pentru că utilizatorii din alte țări plătesc fix aceeași sumă având parte de o colecție mult mai generoasă de materiale.

Netflix

Fix asta vine să scoată în evidență un studiu realizat de către CompariTech, firmă de research care a analizat ofertele Netflix din 78 țări și care astăzi vine să ne dezvăluie de ce un român plătește mai mult decât un canadian atunci când ne raportăm la cantitatea de materiale disponibile. Important de menționat că au fost luate în calcul aici cele mai ieftine abonamente Netflix disponibile.

Netflix

Ei bine, raportul indică faptul că România se află pe locul 44 în topul țărilor cu cele mai avantajoase abonamente Netflix, asta atunci când se ia în vedere costul pe care un utilizator îl plătește pentru a viziona un serial sau un film. Canada este țara care stă cel mai bine la acest capitol, acolo unde un abonat plătește doar 0.00124 dolari pentru a se bucura de un film, asta datorită colecției uriașe de 5561 filme și seriale disponibile.

Netflix

În România totuși, un utilizator are de plătit un cost mediu de 0.00224 dolari pentru a urmări serialul preferat, aproape dubul comparativ cu un client Netflix din Canada. Situațiile de genul se întâlnesc în număr mare la nivel global și un detaliu pe care CompariTech încearcă să îl evidențieze este acela că în situația în care librăria de materiale video este mai mică și costul abonamentului ar trebui să fie mai mic. 

Canada are cu mai bine de 1500 mai multe filme și seriale pe Netlfix decât avem noi în România și asta ne plasează undeva la zona de mijloc. Interesant faptul că acest studiu vine fix într-o perioadă în care se vorbește despre posibila implementarea a unui abonament mai ieftin doar pentru telefoanele mobile.

Voi sunteți abonați Netflix? Sunteți mulțumiți de colecția video oferită?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×