Codul sursă din iOS asociat cu iBoot este scăpat online, ar putea deschide calea spre un nou jailbreak, hack

1.139 ori
<b>Codul sursă din iOS asociat cu iBoot este scăpat online, ar putea deschide calea spre un nou jailbreak, hack</b>Una dintre cele mai mari scăpări din istoria software a avut loc în ultimele 24 de ore, codul sursa al lui iBoot, componentă critică din iOS fiind postat în mod anonim pe GitHub. Ce implicaţii are acest lucru şi care e reacţia Apple aflaţi mai jos..

Una dintre cele mai mari scăpări din istoria software a avut loc în ultimele 24 de ore, codul sursa al lui iBoot, componentă critică din iOS fiind postat în mod anonim pe GitHub. Ce implicaţii are acest lucru şi care e reacţia Apple aflaţi mai jos.

În primul rând trebuie spus din start că Apple a cerut un copyright takedown pentru respectiva pagină, iar codul a fost scos de pe web. Vorbim aici despre o componentă cheie din iOS, care odată accesată și citită, poate deschide calea unor hackeri pentru a găsi vulnerabilităţi sau a sparge iOS. Codul Github e trecut drept "iBoot", adică acea parte din iOS care se ocupă cu rularea unui cod de încredere şi oficial la bootarea OS-ului pe terminal.

Codul sursă din iOS asociat cu iBoot este scăpat online, ar putea deschide calea spre un nou jailbreak, hack

E programul care încarcă iOS, primul proces care se activează când porneşti iPhone-ul. Se încarcă şi verifică kernel-ul dacă are semnătura specifică Apple sau nu şi apoi îl execută. Poate fi comparat cu BIOS-ul de pe PC dacă vreţi. Codul menţionează iOS 9, o versiune mai veche de software, dar porţiuni ale sale provin din iOS 11. Apple nu e genul de companie să ofere acces la cod publicului, deşi unele părţi din iOS şi MacOS au ajuns open source în ultimii ani totuşi.

iBoot a fost însă ţinut mereu "sub cheie". Bug-uri din procesul de bootare sunt de altfel bine răsplătite de Apple, iar cei care le găsesc primesc până la 200.000 de dolari. Experţii afirmă că acesta pare să fie cod autentic iBoot, pentru că se potriveşte cu ce au reuşit să obţină şi să vadă până acum. O altă sursă familiarizată cu iOS a declarat că vede acest cod drept autentic.

Nu e ştiută încă sursa scăpării, iar Apple nu a vrut să comenteze oficial asupra sa. Aşteptaţi-vă la noi vulnerabilităţi, hack-uri şi jailbreak-uri în perioada următoare, eventual şi sfântul Graal: posibilitatea de a rula alt OS pe un iPhone.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×