Rusia preia controlul asupra serviciilor cloud deținute de Apple, Google și alte companii printr-un presupus hack

1.918 ori
<b>Rusia preia controlul asupra serviciilor cloud deținute de Apple, Google și alte companii printr-un presupus hack</b>Pe finalul acestei săptămâni a avut loc un eveniment cu adevărat ciudat, cel prin care serviciile de cloud deținute de companii gigant precum Apple, Google, Microsoft și chiar Facebook au fost redirecționate printr-un provider rus

Dacă americanii îşi lasă Net Neutrality-ul în plata Domnului, ruşii ştiu exact ce să facă cu Internetul. Un eveniment ciudat a avut loc la finalul acestei săptămâni, atunci când Google, Apple, Microsoft şi Facebook s-au trezit cu serviciile cloud redirecţionate printr-un provider rus.

Incidentul a implicat Border Gateway Protocol, sau BGP care direcţionează traficul de nivel înalt prin noduri Internet. BGPMon, sistemul de monitorizare a traficului cloud a înregistrat deturnări de 2-3 minute, care au afectat 80 de blocuri de adrese în total. Qrator Labs afirma că incidentul a durat de fapt 2 ore, iar numărul de blocuri de adrese afectate e undeva între 40 şi 80.

Suspiciunile par să indice un atac din partea ruşilor şi e bizar că adresele IP au fost împărţite în blocuri mai mici decât cele anunţate de marile companii. Asta nu se întâmplă în mod normal în cazul unei erori de configurare BGP. Sistemul autonom de la ruşi care a realizat deturnarea, cunoscut drept AS39523 a fost inactiv ani întregi, în afară incidentului din august care a implicat Google doar.

Încă nu e 100% clar dacă totul a fost făcut cu intenţie, sau a fost doar un accident. O bună parte din domeniile afectate erau protejate de criptare care nu a fost încă doborâtă, sau cel puţin nu ştim să fi picat. Atacatorii ar putea totuşi stoca datele pentru decriptare viitoare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×