Coreenii lansează o navetă ca un Zeppelin, ce furnizează servicii 5G în India

1.347 ori
<b>Coreenii lansează o navetă ca un Zeppelin, ce furnizează servicii 5G în India</b>Din ciclul "proiecte trăznite pe bază de 5G" aflăm că în Coreea de Sud se lucrează la un proiect care să aducă mai devreme 5G-ul pe piaţa din India. Korea Telecom (KT) a făcut o prezentare cel puţin inedită.

Din ciclul "proiecte trăznite pe bază de 5G" aflăm că în Coreea de Sud se lucrează la un proiect care să aducă mai devreme 5G-ul pe piaţa din India. Korea Telecom (KT) a făcut o prezentare cel puţin inedită.

E vorba despre o transportor aerian care seamănă cu un Zeppelin şi care se ridică foarte sus în atmosfera Pământului, cu mult peste nivelul la care zboară avioanele. Se numeşte generic Skyship şi este dotată cu echipamente 5G produse de Samsung şi cu camere de rezoluţie ridicată, care pot realiza capturi foto şi video la 360 de grade. 

Coreenii lansează o navetă ca un Zeppelin, ce furnizează servicii 5G în India

Aceste camere au transmis în timp real via 5G imagini spre un monitor prezent la standul India Mobile Congress din New Delhi. Demo-ul a avut loc în ultimele ore şi din ce am înţeles nava respectivă poate şi furniza semnal 5G.

A fost folosită reţeaua 5G a operatorului KT Telecom. Platforma Skyship sună SF, dar este cât se poate de reală. Sistemul Skyship ar putea evolua şi pe viitor şi ar putea da un boost implementării 5G în toate ţările de pe glob. Conceptul era inaugurat de Project Loon de la Google, doar că acolo erau folosite baloane. Apropo acel proiect a ajuns deja în Kenya, pentru implementarea 4G LTE-ului.

Iniţial Skyship avea rolul de a fi o platformă de servicii de urgenţă şi asistentă în caz de cutremur.

În aceeaşi ordine de idei se mişca 5G-ul şi în SUA, preşedintele Donald Trump semnând un act legat de spectrul 5G adoptat în SUA. Operatorii vor intra pe fir şi vor folosi infrastructura pentru a implementa aceste reţele şi a crea milioane de joburi noi. Investiţii de sute de miliarde de dolari sunt anunţate.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×