Cum folosesc copiii Internetul pentru a se pregăti pentru meseriile viitorului (SuperCoders 2018)

987 ori
<b>Cum folosesc copiii Internetul pentru a se pregăti pentru meseriile viitorului (SuperCoders 2018)</b>Printre inițiativele desfășurate pe plan local de către Orange avem și Supercoders, un program special destinat celor mici prin care aceștia pot învăța lucruri utile despre tehnologie. Cea mai nouă ediție, cea din 2018 ne aduce astăzi detalii

Vă informam la final de septembrie legat de campania SuperCoders de la Orange România, iar acum avem detalii despre perspectivele sale. Orange România a desfăşurat în ultimii ani campania SuperCoders, care i-a ajutat pe juniori să se famliarizeze cu limbajele de programare. Am ajuns la ediţia a şasea, care a inclus o caravană, ce a parcurs întreaga ţară, cu peste 500 de elevi aşteptaţi la ateliere gratuite de coding.

Orange SuperCoders 2018

Orange România a realizat un studiu în octombrie 2018, în care au fost implicaţi 400 de copii cu vârste între 10 şi 14 ani, alături de părinţii lor. 8 din 10 părinţi români consideră important ca juniorul să petreacă timp online şi să folosească acel timp pentru a învăţa eficient. Internetul este în acelaşi timp şi unealtă de învăţare, dar şi de distracţie şi distragere.

Orange SuperCoders 2018

Cheia pentru a îl folosi eficient este de a îi ghida pe cei mici prin "hăţişurile" sale. E nevoie de platforme şi resurse care îi ajută pe cei mici să dezvolte "abilităţi ale viitorului". Printre ele se număra gândirea flexibilă şi inovatoare, sensibilitatea culturală, colaborarea virtuală, inteligența socială şi gândirea computaţională.

Scopul este de a extrage noțiuni abstracte din cantităţi mari de date şi a dezvolta raţionamente bazate pe acestea. Internetul pune la dispoziţie 5 modalităţi de a învăţa şi a dezvolta aceste abilităţi:

  1. Platforme pentru coding
  2. Aplicaţii pentru limbi străine
  3. Academii online
  4. Storytelling
  5. În lumea STEM

Folosind platforma Scratch, dezvoltată de MIT sau Code.org cei mici pot învăţa programare într-un mod distractiv. Aici găsiţi şi alte platforme de coding, care dezvoltă gândirea flexibilă. Există şi platforma My Story Book, care îi apropie pe cei mici de literatură, dar şi platforma Science Kids , care poate fi folosită de copii şi părinţi pentru a dezvolta aptitudini. STEM înseamnă "Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie, Matematică”.

Educaţia digitală este la început la noi, dar prin programe ca SuperCoders ar trebui să evolueze în anii ce urmează.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×