Cel mai mare hackaton din sud-estul Europei debutează în Timişoara pe 20 mai: HackTM 2016 îşi deschide porţile!

861 ori
<b>Cel mai mare hackaton din sud-estul Europei debutează în Timişoara pe 20 mai: HackTM 2016 îşi deschide porţile!</b>Pe data de 20 mai în Timișoara se va da startul unei noi ediții HackTM - cel mai mare hackaton din sud-estul Europei. Vom avea parte astfel de un maraton de 50 ore, fiind incluse prezentări tehnice, sesiuni de programare, dar și alte activități similare

Nu sunt puţini investitorii care văd România drept "noul Silicon Valley" al Europei, sau cel puţin al Europei de Est. În aceste condiţii nu ne miră să vedem tot mai multe evenimente de tip hackaton sau conferinţe destinate programatorilor. Începând cu data de 20 mai Timişoara devine gazda lui HackTM 2016, cel mai mare hackaton din sud-estul Europei.

Astfel, de vineri debutează un maraton IT, ce presupune 50 de ore de prezentări tehnice, programare şi alte activitati similare. HackTM va debuta cu o zi de prezentări tehnice şi de dezvoltare personală. În cadrul showului vor fi prezentaţi roboţi inteligenţi care pot fi programaţi astfel încât să perceapă lumea din jurul lor. Vom vedea şi tehnologii noi în acţiune şi se va discuta despre Internet of Things şi despre tehnologii auto, inclusiv despre şofatul pe timp de noapte cu senzori speciali.

Vom vedea şi echipamente hardware care pot fi programate astfel încât să funcţioneze în moduri noi, precum cele asociate soluţiilor Smart Home. Se va pune accentul şi pe educaţie şi pe soluţii de tip Smart City în cadrul prezentărilor. Evenimentul va avea loc între 20 şi 22 mai, la Cantina UPT din Complexul Studenţesc Timişoara.

El va include peste 500 de programatori cu experienţă, dar şi începători, grupaţi în echipe de maxim 5 participanţi. Sponsorii includ peste 30 de companii şi parteneri, iar organizatorii evenimentului sunt Asociaţia Banat IT şi Timişoara Startup Hub. Duminică, 22 mai se va încheia HackTM 2016 cu anunţarea echipelor câştigătoare la proiectele propuse în cadrul competiţiilor.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×