Facebook ar fi oferit acces la datele utilizatorilor şi unor firme din China: Huawei, Lenovo, Oppo, TCL

1.186 ori
<b>Facebook ar fi oferit acces la datele utilizatorilor şi unor firme din China: Huawei, Lenovo, Oppo, TCL</b>Noul scandal în care este implicat gigantul Facebook și totodată Mark Zuckerberg se intensifică astăzi când aflăm că platforma de socializare a pus datele la dispoziția mai multor companii. Pe lângă cele menționate anterior se află acum pe listă

Se complică noul scandal Facebook apărut acum câteva zile. Pe atunci aflam că Facebook a oferit unor producători de telefoane ca Samsung, Apple sau HTC acces la datele utilizatorilor săi. Acum se pare că ar fi dat acces şi unor companii percepute negativ de serviciile de securitate din SUA. E vorba despre firme chineze precum Huawei, Lenovo, Oppo sau TCL.

Facebook a confirmat că are parteneriate cu aceste nume, datând chiar din 2010. Aceste parteneriate permiteau companiilor să acceseze datele utilizatorilor. Pe listă se află şi Huawei, numită în repetate rânduri o ameninţare pentru securitatea din State. Integrarea profundă a lui Facebook pe mobile a venit cu un cost, pe care Zuck and co l-au plătit fără ezitare: cedarea accesului la datele utilizatorilor, chit că gigantul de socializare neagă asta.

Firma lui Mark a declarat că acordul cu Huawei va fi încheiat la finalul aceste săptămâni, iar vicepreşedintele companiei, Francisco Varela a subliniat că informaţiile adunate au rămas stocate pe terminale şi nu au fost niciodată transferate pe serverele partenerilor. Problema e că au fost puse deja în mişcare angrenajele instituţiilor de stat din SUA. Agenţii de securitate, legislatori, toţi vor pielea Facebook pentru asta.

Administraţia Trump a atacat Huawei, ZTE sau alte companii chineze cu fiecare oportunitate. Deşi Facebook se înţelege cu China, China nu se înţelege cu Facebook, serviciul fiind interzis acolo din 2009. Totuşi compania lui Zuckerberg a reuşit să revină cât de cât pe acea piaţă, Zuck îmbunătăţindu-şi relaţiile cu preşedintele chinez Xi Jinping în ultima vreme.

Anul trecut Facebook lansa o aplicaţie de partajare foto în China spre exemplu. Huawei rămâne între timp sub investigaţie, după ce ar fi vândut tehnologie spre țări interzise de SUA, ca Iran, Cuba, Sudan sau Siria.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×