Microsoft confirmă achiziţia GitHub pentru suma de 7.5 miliarde de dolari

766 ori
<b>Microsoft confirmă achiziţia GitHub pentru suma de 7.5 miliarde de dolari</b>După ce în cursul zilei de ieri vă informam despre planurile Microsoft de a achiziționa serviciul GitHub, iată că astăzi vine și mult așteptata confirmare. Aflăm astfel că valoarea tranzacției se ridică la suma de 7.5 miliarde de dolari

Scriam ieri că Microsoft ar urma să cumpere GitHub şi era doar o chestiune de ore până la anunţul oficial. Acesta a venit şi avem şi suma tranzacţiei: 7.5 miliarde de dolari. GitHub este un mediu de stocare a proiectelor open source software şi cel mai popular site şi repository pentru dezvoltatorii din toată lumea.

Aceasta este a doua cea mai mare achiziţie de când Satya Nadella este CEO Microsoft, după cea de 26.2 miliarde de dolari a lui Linkedin cu 2 ani în urmă. GitHub era evaluat pe la 2 miliarde de dolari în 2015, dar Microsoft consideră că merită de peste 3 ori mai mult. Tranzacţia de 7.5 miliarde de dolari se va finaliza în următoarele luni, se pare.

GitHub este cel mai mare repository de cod de pe planetă şi e foarte apreciat de dezvoltatori, companii software. Pe această resursă găsiţi cod sursă, documente, proiecte şi o comunitate extrem de solidă. GitHub oferă şi servicii gratuite, dar şi unele premium cu plată. 85 de milioane de repository-uri sunt găzduite acolo şi 28 de milioane de dezvoltatori contribuie la ele.

Proaspăta achiziţie a Microsoft va trece sub conducerea lui Nat Friedman, fondatorul lui Xamarin, care îi va fi subordonat direct lui Scott Guthrie, responsabil de zona de Cloud şi AI la MS. A se remarca faptul că Microsoft şi-a oprit propriul proiect rival GitHub, Codeplex încă din decembrie. Microsoft în sine are peste 1000 de angajaţi care contribuiau la GitHub.

Sunt şi neajunsuri ale achiziţiei, pentru că dezvoltatorii au început să devină suspicioşi şi să se aştepte la o schimbare de politică şi la abuz asupra codului lor din partea Microsoft. Sunt şi griji pentru că integrarea companiilor Nokia şi Skype în Microsoft a fost un fiasco. Pe de altă parte sub Satya Nadella, MS a luat o turnură spre zona open source, oferind în acest regim PowerShell, Visual Studio Code şi engine-ul JavaScript din Microsoft Edge.

Sunt şi achiziţii reuşite, precum cea Linkedin sau cea Minecraft, deci auspiciile sunt bunicele.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×