Google+ se închide după o scăpare masivă de date ale utilizatorilor

934 ori
<b>Google+ se închide după o scăpare masivă de date ale utilizatorilor</b>Una dintre rețelele de socializare aflate la coada clasamentului de popularitate din ultimii ani este și Google+, rețea care din această lună se închide oficial. Explicația celor de la Google este aceea că datele utilizatorilor au fost compromise

Google+ este una dintre reţelele de socializare care au prins cel mai puţin de la debutul din 2011. Pur şi simplu nu a reuşit să fie adoptată pe măsura lui Facebook şi Twitter şi nici măcar pe măsura lui MySpace la vremea sa. Era totuşi pe cai mari la un moment dat, fiind a doua reţea după Facebook prin 2013. Iar acum Google va închide acest serviciu, din cauza unei expuneri a datelor utilizatorilor.

Marele G a recunoscut şi că Google+ nu a fost adoptat pe măsura aşteptărilor şi nici nu a ajuns la engagementul dorit. 90% dintre sesiunile utilizatorilor de pe Google+ durează mai puţin de 5 secunde, aparent. Închiderea acestui proiect vine după The Wall Street Journal a dat în vileag faptul că sute de mii de utilizatori Google+ au avut datele expuse din cauza unei breşe de securitate. Mai grav e că Google nu a informat utilizatorii despre problemă.

O vulnerabilitate software a oferit dezvoltatorilor third party acces la datele private ale utilizatorilor între 2015 şi 2018. Chiar dacă un memo intern Google arată că nu există dovezi că au fost folosite în scopuri rele datele, nu se ştie sigur că e aşa. 438 de aplicaţii care foloseau API-ul cu breşa aceea au fost create. Datele expuse includ numele, mailurile, adresele, datele de naştere, fotografii de profil, ocupaţii, relaţii şi locurile în care locuiau acei oameni.

Reţineţi că Google+ se închide în varianta Consumer, dar rămâne activ în versiunea Enterprise. Aceea e de fapt utilizarea sa cea mai populară, aparent. Va fi o reţea de socializare internă pentru marile companii până la urmă. Între timp am realizat şi noi la Mobilissimo.ro un sondaj pe grupul de Facebook, în care vă întrebam dacă mai folosiţi Google+.

Rezultatul e grăitor, cu 140 de oameni votând "Nu", iar doar 11 "Da". A existat şi opţiunea "Nu am folosit" aleasă de 59 de oameni. Încă un proiect Google eşuat se alătură acestei liste.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×