Faimosul hacker GeoHot renunţă la proiectul său de kit self driving pentru toată lumea, la preţ de 999 dolari

1.267 ori
<b>Faimosul hacker GeoHot renunţă la proiectul său de kit self driving pentru toată lumea, la preţ de 999 dolari</b>Celebrul hacker Geohut cunoscut pentru hackuirea consolei PlayStation 3 și pentru faptul că a deblocat iPhone-ul, a anunțat săptămâna aceasta faptul că renunță la proiectul său de kit self-driving pentru toată lumea, pachet ce urma să fie comercializat

Hackerul GeoHot, cel cunoscut pentru că a "spart" consola PS3 şi a deblocat iPhone-ul, a făcut în ultimul an trecerea spre industria auto, creând propriul sistem de şofat autonom. Aparent el poate fi montat pe orice automobil modern şi costă doar 999 dolari. Din păcate proiectul, cunoscut drept Comma.ai ar fi ajuns la final.

Pe numele său real George Hotz, hackerul ar fi fost descurajat de o scrisoare primită recent de la Administraţia Siguranţei în Trafic din SUA, care îşi exprimă îngrijorarea cu privire la sistemul Comma One. Autoritatea recomanda întârzierea proiectului şi amânarea fazei sale comerciale până ce erau realizate teste de siguranţă. În vreme ce Hotz a subliniat că atribuţiile şoferului nu sunt total înlăturate de sistem, e posibil ca mulţi utilizatori să ignore acest aspect şi să provoace accidente.

Aceiaşi oficiali scriu şi că sunt îngrijoraţi cu privire la siguranţa maşinii şi modul în care sistemele sale de securitate sunt afectate de modificările asociate lui Comma One. Hotz şi echipa sa au termen până pe 10 noiembrie să depună toate informaţiile despre proiect, sau vor fi amendaţi cu 21.000 de dolari pe zi. I se cere detalierea procesului de instalare, cum funcţionează condusul asistat, instrucţiunile pentru utilizator şi o serie de condiţii în care automobilul operează în siguranţă.

GeoHot a preferat să închidă tot proiectul decât să "aibă de-a face cu avocaţi şi autorităţi", după cum afirma pe Twitter. Compania comma.ai va explora alte oportunităţi pe piaţa din China, se pare, unde regulile sunt mai permisive.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×