Microsoft ar fi gândit un concept în stil "Touch Bar" de pe MacBook Pro cu ani în urmă (Video)

1.137 ori
<b>Microsoft ar fi gândit un concept în stil "Touch Bar" de pe MacBook Pro cu ani în urmă (Video)</b>Anunțul Apple de acum câteva zile a avut în prim-plan noile MacBook-uri Pro de 13 și 15 inch ce aduc la pachet un așa-numit Touch Bar - ecran secundar plasat deasupra tastaturii unde vor fi afișate shortcut-uri și unelte rapide în funcție de aplicația ce

Cea mai mare inovaţie de pe terminalele prezentată de Apple acum două zile a fost acel "Touch bar" de pe MacBook Pro, o fâşie OLED touch, practic un ecran secundar care înlocuieşte unele butoane fizice cu cele touch. Se pare că Microsoft s-ar fi gândit la acest concept cu ceva vreme în urmă, după cum ne arată clipurile de mai jos.

Încă din 2010 se lucra la o idee de acest tip, sub numele de "Adaptive Keyboard". Acela era un prototip de cercetare dezvoltat de către Microsoft Hardware, pentru a explora modul în care se combină inputul QWERTY cu cel touch. Practic primeam o tastatură touch, deasupra căreia se afla o sectiune de comenzi, taskuri şi aplicaţii, cu un segment dedicat.

Primeam şi widgeturi contextuale pentru fiecare aplicaţie, un clipboard cu itemurile de copiat, plus multe shortcuturi. Apoi Microsoft a prezentat DisplayCover, un concept din august 2015, care oferă extra spaţiu de interacţiune deasupra unei tastaturi cuplate cu o tabletă. DisplayCover oferă şi o fâşie E Ink cu rezoluţie de 1280 x 305 pixeli şi afişeaza un taskbar cu aplicaţii, plus live tiles.

Nu e prima oară când o idee a unei companii e dezvoltată şi îmbunătăţită de alta, pentru că Steve Jobs a luat şi mouse-ul de la Xerox şi l-a reinventat la Apple de exemplu. Modalitatea de execuţie şi modul de livrare către public a devenit în ziua de azi la fel de important ca şi inovaţia.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×