Apple Înregistrează un profit net de 18 miliarde de dolari; 74.5 milioane de iPhone-uri vândute În primul trimestru fiscal din 2015

688 ori
<b>Apple Înregistrează un profit net de 18 miliarde de dolari; 74.5 milioane de iPhone-uri vândute În primul trimestru fiscal din 2015</b>în cadrul unui eveniment distribuit în regim de live-streaming ce a avut loc ieri pe data de 27 ianuarie, Apple și-a dezvăluit public situația financiară pentru primul trimestru fiscal din 2015 ce s-a încheiat la data de 27 decembrie 2014. în...

în cadrul unui eveniment distribuit în regim de live-streaming ce a avut loc ieri pe data de 27 ianuarie, Apple și-a dezvăluit public situația financiară pentru primul trimestru fiscal din 2015 ce s-a încheiat la data de 27 decembrie 2014. în această perioadă, Apple a obținut un profit net de 18 miliarde de dolari, și venituri în valoare totală de 74.6 miliarde dolari.

Aceste sume sunt uriașe chiar și pentru o companie de talia celor de la Apple, cifre care anul trecut arătau cu totul și cu totul diferit. Mai precis, în aceeași perioadă din 2014, gigantul din Cupertino înregistra venituri de 57.6 miliarde de dolari, și un profit net de 13.1 miliarde, sume ce iată acum cresc considerabil.

Diferențele se pot vedea și dacă aruncăm o privire asupra prețului unitar pe acțiune, acesta fiind de 3.06$ în acest prim trimestru din 2015, respectiv 2.07$ pentru o acțiune vândută în aceeași perioadă a anului trecut. Această creștere semnificativă stă în spatele unui sezon de vânzări uriașe.

Astfel, în perioada septembrie - decembrie 2014, Apple a vândut aproximativ 74.5 milioane de iPhone-uri, 21.4 milioane de tablete iPad, cât și 5.5 milioane de dispozitive Mac. Cum era de așteptat, noua generație iPhone a realizat vânzări de top datorită implementării unei diagonale mai mare, lucru ce i-a făcut pe fanii brandului să stea la cozi interminabile pentru a pune mâna pe un astfel de device.

Atât veniturile înregistrate, profitul, cât și numărul total de iPhone-uri vândute în acest trimestru din 2015 au reprezentat pentru Apple noi recorduri, motiv pentru care Tim Cook, CEO-ul companiei, a ținut să mulțumească tuturor celor care au contribuit la acest lucru, și anume nouă cumpărătorilor.

De asemenea, pe lângă aceste date financiare, Apple a oferit în sfârșit și o dată de lansare comercială pentru ceasul Apple Watch, device purtabil ce va sosi în magazinele din întreaga lume chiar în luna aprilie a acestui an, cu prețuri începând de la 349$.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×