Apple valorează mai mult decât Grecia - 400 de miliarde de dolari

Autor:  | Publicat în:  Financiare 1.181 ori
<b>Apple valorează mai mult decât Grecia - 400 de miliarde de dolari</b>Trebuie să vă spun din start că nu sunt de acord cu astfel de comparații care practic duc la paritate "merele" cu "perele"... și totuși experții de la CNN își permit să afirme că acum Apple valorează mai mult decât Grecia, în aspectul...

Trebuie să vă spun din start că nu sunt de acord cu astfel de comparații care practic duc la paritate "merele" cu "perele"... și totuși experții de la CNN își permit să afirme că acum Apple valorează mai mult decât Grecia, în aspectul financiar. Este vorba aici de valoare pe piața bursei, care a crescut la 400 de miliarde de dolari ieri pentru compania din Cupertino.

Evident ca astfel de creșteri și scăderi sunt frecvente, în vreme ce "cota" Greciei poate rămâne neschimbată pentru mult timp. în condițiile creșterii recente, Apple are acum o poziție exclusivistă, aflându-se în topurile evaluărilor înalte, în compania celor de la Exxon Mobil, care au o cotație mai ridicată, de 420 de miliarde. PetroChina este un rival apropiat de Apple, cu 270 de miliarde, iar Microsoft se afla de asemenea în spate cu 235 de miliarde. Capitalul de piață al creatorului lui iPhone este mai mare decât PIB-ul unor țări ca Grecia, Austria, Argentina sau Africa de Sud.

în ciuda valorii sale, Apple este în continuare în creștere și o creștere rapidă chiar. Analiștii se așteaptă că oficialii companiei să anunțe o creștere în vânzări cu 45% față de anul trecut, iar dacă iPad 3 ne va surprinde plăcut și se va dovedi un hit, firma din Cupertino ar putea ajunge cea mai valoroasă din lume.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×