Android P va împiedica aplicaţiile idle din fundal să acceseze camera

1.320 ori
<b>Android P va împiedica aplicaţiile idle din fundal să acceseze camera</b>În această primăvară va avea loc și conferința dezvoltatorilor Google I/O 2018, acolo unde așteptăm vești la cald despre următorul release Android, adică 9.0 P. S-a tot vorbit în ultima vreme pe seama denumirii sale, iar acum aflăm și ceva

O veste nouă despre Android P a ajuns pe web azi şi are legătură cu intimitatea utilizatorului. Pe viitor sistemul de operare Google va lua măsuri pentru a împiedica unele aplicaţii din fundal să acceseze funcţii de bază. Despre ce e vorba aflaţi mai jos.

Aflăm că Android P va împiedica aplicaţiile idle din fundal să acceseze camera. În general accesul la cameră însemna un risc la capitolul intimitate, unele aplicaţii răuvoitoare putând fotografia date personale sau confidenţiale ale utilizatorului, sau momente din viaţa privată. Android P nu are un nume de cod încă şi vom lua contact cu el la primăvară, la Google I/O.

Android P

Până acum ştim că ar urma să permită operatorilor să ascundă indicatorul de tărie a semnalului şi să definească modul în care acesta e afişat în bara de status. Următoarea versiune de Android va oferi suport şi pentru multiple ecrane, rezoluţii şi diagonale, dar şi "ecrane pliabile" aparent. Va oferi şi o funcţie de înregistrare a apelurilor, una integrată nativ.

Cât despre scăparea din această săptămână, Android Open Source Project arată că aplicaţiile care sunt în stare "idle" în fundal nu vor mai putea accesa camera. Noua regulă are ca ţintă ID-urile de utilizator ale aplicaţiilor, acele mecanisme de identificare pe care Android le asociază cu fiecare aplicaţie la momentul instalării. Fiecare astfel de ID e unic şi nu se schimbă, câtă vreme aplicaţia rămâne instalată pe telefon sau tabletă.

Pe Android P, atunci când camera detectează o aplicaţie, un UID ca "idle", atunci se generează un mesaj de eroare şi se închide accesul la cameră. Modificări de genul apăreau încă de la Android 6.0 Marshmallow, când se renunța la abordarea din Lollipop "primul venit, primul servit" pentru accesul aplicaţiilor la cameră.

Această funcţie e utilă pentru că se descoperiseră diferite breşe, inclusiv una care făcea shutter-ul camerei de doar 1 pixel, deci invizibil pe ecran şi captura continuu ce face utilizatorul. Aveţi mai sus acel malware.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×