Google I/O 2017: Iată cele mai importante noutăți prezentate de Google în cadrul evenimentului Keynote; Google Lens, Android GO și Assistant pe iOS!

2.165 ori
<b>Google I/O 2017: Iată cele mai importante noutăți prezentate de Google în cadrul evenimentului Keynote; Google Lens, Android GO și Assistant pe iOS!</b>Conferința dezvoltatorilor Google I/O 2017 din acest an a început cu evenimentul Keynote susținut de către CEO-ul Sundar Pichai ce a urcat pe scena de la fața locului. Evenimentul a avut loc în cadrul amfiteatrului

Evenimentul keynote care marchează startul conferinței Google I/O 2017 tocmai ce a luat sfârșit și noi am adunat mai jos principalele noutăți pe care CEO-ul, Sundar Pichai le-a prezentat la fața locului. Show-ul a început la câteva minute după ora 20:00 (ora României) și a avut loc în cadrul amfiteatrului Shoreline din California. Pentru început s-au prezentat câteva cifre referitoare la popularitatea Android, YouTube și a altor aplicații din portofoliu.

Sundar Pichai

Am aflat că la nivel global s-a atins numărul de 2 miliarde de terminale Android și că zilnic sunt vizionate aproximativ 1 miliard de ore de clipuri video pe YouTube. S-a menționat și implementarea tehnologiei AI, dar și a tehnologiei de tip 'machine learning', respectiv 'deep learning' asociate lui Google Home prin care se oferă suport multi-user. Să vedem care au fost cele mai interesante lucruri prezentate!

Google Lens

Google Lens

O inițiativă a celor de la Google care va fi implementată de acum înainte în Google Assistant și aplicația Photos este și Google Lens, un soi de Bixby Vision dacă vreți. Folosind acest tool ni se oferă o funcție de recunoaștere automată a obiectelor și locurilor din preajmă, fiind dat exemplu situația în care dorim să aflăm mai multe detalii despre un anumit . Doar îndreptând telefonul în direcția precisă primim informații detaliate și recenzii dacă este vorba despre un restaurant.

Sistem TPU Gen.2 

TPU Gen2

În continuare s-a vorbit despre cea de-a doua generație TPU (Tensor Processor Unit), un sistem cloud computing bazat pe hardware și software și integrat în platforma Google Compute Engine similară lui Amazon AWS și Microsoft Azure. Creația nouă a celor de la Google conține multiple astfel de unități de procesare TPU folosite pentru machine learning, pentru antrenarea sistemelor AI și pentru realizarea de task-uri în timp real. 

Marele G a reușit să dezvolte un asemenea TPU Pods format din multiple unități TPU, rezultatul fiind un super-computer cu o putere de 11.5 petaflops. Chiar și pe cont propriu, un TPU din generația 2 este capabil să ofere o putere de calcul de 180 teraflops. 

Google Assistant

Google Assistant

De pe lista de noutăți nu putea lipsi nici Google Assistant, sau mai bine zis actualizările aduse acestui asistent vocal. Acesta debutează de astăzi și pe iOS și printre update-urile oferite avem și suportul SDK ce le permite producătorilor integrarea sa în fel și fel de dispozitive. Din vară vor fi disponibile noi limbi precum franceză, germană, portugheză, dar și japoneză, urmând ca până la sfârșitul anului să fie incluse și italiana, spaniola și coreeana. 

Totodată, de acum înainte vom putea interacționa cu Google Assistant și prin typing-ul de comenzi fără a include vocea în ecuație, lucru ce poate fi util în unele situații. Se oferă și integrare pentru serviciul de plăți, ceea ce înseamnă că vom putea comanda mâncare folosind asistentul virtual și ulterior amprenta pentru autentificarea plății.

Google Home

După ce s-a vorbit despre asistentul vocal, a venit rândul lui Google Home, unul dintre dispozitivele ce facilitează interacțiunea cu Google Assistant. Ei bine, una dintre marile noutăți este oferirea funcției de apeluri telefonice hands-free complet gratuit pentru utilizatorii din SUA și Canada. Se oferă și suport Spotify Free, Soundcloud, Deezer, dar și suport Bluetooth pentru a reda muzică de pe orice dispozitiv. 

Printre noutăți avem și ceea ce este numit 'Visual Response' prin care Google Home va oferi răspunsuri vizuale pe smartphone sau tabletă după realizarea unei comenzi vocale bineînțeles. Un exemplu este oferirea unei rute în Google Maps ce este primită pe telefon, sau oferirea de sugestii de clipuri YouTube. 

Android O

Android O

Pe finalul evenimentului s-a discutat și despre Android, sistem de operare ce se regăsește sub diferite forme pe smartphone-uri, ceasuri inteligente, televizoare, ba chiar și autoturisme. Aflăm că Android TV va primi curând un launcher actualizat pe partea de design, dar și integrarea lui Google Assistant. Cât despre OS-ul destinate smartphone-urilor, ni se dezvăluie că în ultimul an au fost lansate 82 miliarde de aplicații din Google Play.

Android O urmează a debuta în ediția finală la finalul acestei veri și s-a făcut o trecere printre noile funcții precum Picture-in-Picture și s-a amintit de noua modalitate de sortare a notificărilor. Aflăm totodată faptul că începând de astăzi se dă startul programului beta Android O și pentru a vă înscrie trebuie să vă înregistrați device-ul aici (produse compatibile: Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5x, Nexus Player).

Android Go

Android GO

S-a anunțat și platforma Android GO, un soi de succesor pentru Android One ce este destinat smartphone-urile foarte accesibile echipate cu dotări low-end. Se recomandă în special pentru telefoanele cu 1 GB sau 512 MB RAM și aflăm că software-ul este tunat special pentru procesoarele low-end (oferindu-se totuși ultima versiune OS), pentru consumul scăzut de date și primim și aplicații refăcute pentru a scuti consumul de date și spațiul ocupat pe smartphone. Primele device-uri Android GO vor debuta în 2018. 

Altele și concluzii

Google VR

Printre alte anunțuri făcute în cadrul evenimentului Keynote s-a numărat și cele referitoare la VR, AR și Daydream. Aflăm că din vară și smartphone-urile Galaxy S8 și S8+ vor primi suport Daydream VR și că HTC lucrează împreună cu Google la un headset Google VR ce nu va avea nevoie de conectarea unui smartphone sau PC pentru a funcționa.

Cam acestea au fost principalele noutăți prezentate de către Google în cadrul keynote-ului din acest an și la prima vedere trebuie să recunoaștem că ne așteptam la mai mult. S-a bătut moneda în special pe actualizarea produselor deja existente, cu mici noutăți pe ici pe colo, fără a primi vești despre Andromeda sau Fuchisa OS. Per total, introducerile lui Google Lens și a lui Android GO par a fi cele mai interesante noutăți de astăzi și nici parteneriatele încheiate pentru dezvoltarea unui headset VR standalone nu sună deloc rău.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×