Google I/O 2017: Android O intră în faza beta, Android GO este anunţat pentru terminale low end; Iată şi alte noutăţi legate de OS-uri

1.562 ori
<b>Google I/O 2017: Android O intră în faza beta, Android GO este anunţat pentru terminale low end; Iată şi alte noutăţi legate de OS-uri</b>Ediția Google I/O din acest an a început ieri seară prin evenimentul Keynote unde CEO-ul Sundar Pichai a dezvăluit câteva dintre noutățile la care compania a lucrat în ultima vreme. Printre aceste noutăți s-a numărat și Android O, dar și Android GO - o

Evident Google nu putea ignora Android tocmai la Google I/O 2017, aşa că i-a dedicat finalul evenimentului de ieri seară. Am văzut că Android O a intrat în faza beta, dar a fost prezentat şi Android GO, succesorul neoficial al lui Android One şi menit pentru terminale low end. Google a ţinut să aniverseze şi atingerea a 2 miliarde de utilizatori activi lunar.

Android O

Am aflat că acum OS-ul rulează pe ceasuri, automobile, televizoare, sisteme Internet of Things, ba chiar şi laptop-uri (referire la aplicațiile Android ce pot rula acum pe Chrome OS). Google Play a adus 82 de miliarde de aplicaţii şi jocuri instalate doar în ultimul an. Android O a intrat în faza beta, după ce s-a lansat în varianta Developer Preview cu câteva luni in urma. Google a prezentat câteva funcţii noi din acest OS, precum Notification Dots. Acesta este un mic cerc care stă în colţul unui icon de aplicaţie, care le permite utilizatorilor să afle dacă se întâmplă ceva nou cu aplicaţia.

Android O Notificari

Aminteşte de acele "chat heads" de la Facebook, iar dacă apăsam pe acele dots vedem un preview al ferestrei. Google aduce şi un Autofill evoluat, care încearcă să prezică ceea ce încercaţi să scrieţi, folosind contextul precum nume sau precedentele cuvinte. În plus, Android O aduce şi Smart Text Selection, care detectează automat adrese, nume de branduri sau firme şi oferă linkuri spre web de la ele.

Android O Picture in Picture

Modul Picture in Picture era deja cunoscut pe Android O Developer Preview, permiţând deschiderea unei mici ferestre cu clipul la care vă uitaţi, suprapus peste alte aplicaţii. Se aplică şi la YouTube şi Netflix. Viitorul Android va boota mai rapid şi o altă noutate este Vitals, care permite dezvoltatorilor să găsească probleme în aplicaţii care afectează securitatea sau viaţa bateriei. Notificările vor putea să fie sortate odată cu Android O, iar cei care vor să încerce softul în beta, trebuie să aibă terminalele următoare: Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5x, Nexus Player. Vă înscrieţi aici

Android O

Am aflat şi că Android TV va primi un launcher cu design nou şi cu Google Assistant integrat. Google a prezentat şi Play Protect, un sistem de servicii de securitate integrat în fiecare device cu Google Play. Sistemul vă va securiza terminalul fără să fie nevoie să faceţi setări complexe sau să instalaţi aplicaţii speciale. Totul profită şi de avantajul lui machine learning, care permite scanarea a 50 de miliarde de aplicaţii pe zi.

Inovaţia aceasta va integra şi Find My Device în Google Play Protect.

Cât despre Android GO, acesta este un succesor spiritual pentru Android One şi o platformă pentru terminale entry level. Scopul Google este de a aduce acest release pe terminalele Android cu 1 GB RAM sau chiar mai puţină memorie. Funcţionalitatea acestui OS ia în calcul şi aspecte din ţările în tranziţie, precum conectivitatea tip date limitată, dialectele multiple şi alte optimizări cheie.

Android GO

Şi aplicaţiile Android primesc un update, astfel că vor exista un YouTube GO, Chrome şi Gboard special, toate optimizate pentru a consuma mai puţină memorie şi spaţiu de stocare, dar şi date. Primele terminale cu Android GO debutează în 2018 şi pe lista de parteneri se află Facebook, Microsoft şi alţi producători de software gandit special pentru GO.

YouTube GO

Vă spun sincer că mă intrigă mai mult Android GO şi potenţialul său decât Android O, care pare o actualizare mică pentru Nougat la prima vedere. Aflăm totuşi mai multe la toamnă probabil, când apare şi mascota şi numele de cod "desert" al release-ului.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×